Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος.

  oros4

Μικρό προσκύνημα στο Άγιον Όρος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος από τις 13 ως τις 16 Φεβρουαρίου 2014.
Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Μονή Διονυσίου και την Μονή  Αγίου Παύλου. Στην Μονή Διονυσίου ο κ. Νεκτάριος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Πέτρο, με τον οποίο συνδέεται πνευματικά από τους χρόνους της διακονίας του ως καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας συλλειτούργησε με τον άγιο καθηγούμενο και ενίσχυσε τους πνευματικούς δεσμούς με την αδελφότητα της Μονής.

Παράλληλα, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αρχιμανδρίτου Παρθενίου, ο Μητροπολίτης Κερκύρας προεξήρχε της πανηγύρεως της εορτής της Υπαπαντής και είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και με το γέροντα και με την αδελφότητα, ανανεώνοντας μία παλαιά φιλία.
Ήταν μία πολύτιμη ευκαιρία αναψυχής για τον κ. Νεκτάριο, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, ουδέποτε μπορεί να λησμονήσει την πνευματική δύναμη που η μοναχική άσκηση δίνει στον άνθρωπο, καθώς και η δυνατότητα των μοναχών να λατρεύουν αενάως τον Θεό προσευχόμενοι σ' Αυτόν.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους καθηγουμένους και τις μοναστικές αδελφότητες για την αγάπη και την πνευματική θέρμη, ευχόμενος η παράκληση που προσφέρουν στους ανθρώπους τόσο με την φιλοξενία όσο και με την προσευχή, να  αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο το Άγιον Όρος θα μένει συνεχώς στις καρδιές όλων.
oros1
oros2
oros3
oros5
oros6