Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Εορτή Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στην Άρτα.

Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Άρτης.
Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ενώ την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεολόγος Ντούβαλης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας. Η Αγία Φιλοθέη ευλαβείται από τα στελέχη του Πνευματικού Κέντρου, ιδιαίτερα δε του Προνοιακού και Φιλανθρωπικού Κύκλου, μιας και η ζωή της Αγίας χαρακτηριζόταν από την αγάπη της προς τον συνάνθρωπο και την φιλάνθρωπη προσφορά της στο δοκιμαζόμενο λαό της Αθήνας στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας. Το παρεκκλήσιό της, που βρίσκεται εντός του Πνευματικού Κέντρου, υπήρξε επί σειρά ετών μια ζεστή γωνιά παρηγοριάς και βοήθειας του Οικοτροφείου Θηλέων που λειτουργούσε στο χώρο.