Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Εορτή Αγίου Πολυκάρπου στις Λιβανάτες Φθιώτιδος.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου Λιβανατών, ο οποίος ευρίσκεται εντός των Κατασκηνώσεων του Ιδρύματος «Παναγία η Φανερωμένη», Ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της τελικής Κρίσεως καταλήγοντας ότι ο χρόνος της γενικής κρίσεως είναι άγνωστος γι’ αυτό κατά την εντολή του Κυρίου πρέπει να γρηγορούμε, γιατί δεν γνωρίζουμε την ημέρα και την ώρα που έρχεται ο θάνατος.
Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους καρπούς από την καλλιέργεια των αγρών της αδελφότητος, που είχαν τοποθετήσει αντιπροσωπευτικά σε κάνιστρο και ετέλεσε αρτοκλασία.

Εκ μέρους της αδελφής Αθανασίας ο κ. Βύρωνας Γκούρας εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου και για την αγάπη με την οποία περιβάλει το έργο της αδελφότητος. Ο Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στην αδελφή Αθανασία ετόνισε ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση, διότι επί 20 χρόνια υπομένει με καρτερία τον σταυρό της ασθενείας και δεν έχει χάσει την αισιοδοξία της και την δύναμη της ψυχής της. Αυτή η δύναμη προέρχεται από τη Χάρη του Θεού, την οποία συνεχώς επικαλείται και από την πλουσία αγάπη, την οποία δωρίζει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Περί το τέλος της θείας Λειτουργίας προσήλθαν  στον Ναό του Αγίου Πολυκάρπου Ιερείς των ομόρων ενοριών για να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο και να πάρουν την ευχή του.   
Μετά τη διανομή του Αντιδώρου προσεφέρθη πλούσια δεξίωση στο Αρχονταρίκι, που ευρίσκεται δίπλα ακριβώς στην Εκκλησία και μαζί με τον Ναό αποτελούν ένα σύνολο ωραίας Εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής.