Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ.













Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πανηγύρισε το πανέμορφο νησί της Σκοπέλου, τον Προστάτη και Πολιούχο του Άγιο Ιερομάρτυρα Ρηγίνο τον θαυματουργό.
Για την πανήγυρη αυτή μετέβη στη Σκόπελο, ως εκπρόσωπος του ευρισκομένου στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Πρωτοσύγκελλός του, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Αρχιμ. Τίτο Γερονικολό, Εφημέριο Νέου Πύργου Ιστιαίας, ενώ επισήμως είχαν προσκληθεί για να συμμετάσχουν στην Πανήγυρη και να ομιλήσουν προς τους ευλαβείς προσκυνητές ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Αρχιμ. Ιάκωβος Καραμούζης και ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος.  

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ρηγίνου, έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε ο Αρχιμ. Ιάκωβος Καραμούζης και τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε τρία χαρακτηριστικά του Αγίου Ρηγίνου, την πίστη και την λατρεία του προς τον Θεό, η οποία τον οδήγησε και προς την ομολογία της Πίστεως, διά του μαρτυρίου του αίματος, τονίζοντας ότι αυτά τα χαρακτηριστικά καλούμαστε όλοι να εφαρμόσουμε στη ζωή μας.
Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου το πρωί, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε και κήρυθξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Ιάκωβος Καραμούζης, συλλειτουργούντων δώδεκα ακόμη Ιερέων. Στην ομιλία του προς τους ευσεβείς προσκυνητές, μεταξύ των οποίων και οι Δήμαρχοι Σκοπέλου κ. Γεώργιος Μιχελής και Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο π. Ιάκωβος αναφέρθηκε στον αγώνα υπέρ της Αληθινής Πίστεως, τον οποίον διεξήγαγε ο Άγιος Ρηγίνος στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, στην οποία συμμετείχε, επισημαίνοντας ότι η ορθή πίστη συνεπάγεται και τον ορθό τρόπο ζωής.
Τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, διεβίβασε προς όλους τις θερμές πατρικές ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους φιλοξενομένους αγίους πατέρες Αρχιμ. Ιάκωβο και Αρχιμ. Χρυσόστομο για την παρουσία τους και τις εμπνευσμένες ομιλίες τους προς τους χριστιανούς, ενώ κάλεσε όλους να μείνουν πιστοί στο ήθος και την ζωή του Αγίου Ρηγίνου.
Μετά την Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα, κατά την παράδοση, η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος και των αγίων Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου από την Μονή του έως τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στη Χώρα της Σκοπέλου, κατά την διάρκεια της οποίας εψάλλοντο τα εγκώμια και η Παράκληση του Αγίου Ρηγίνου.
Στο παλαιό Γεφυράκι, τον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου Ρηγίνου εψάλη Δέηση υπέρ υγείας πάντων των Σκοπελιτών, των εγγύς και των μακράν.
Την Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ρηγίνου κάλυψε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 FM).