Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος υποδέχθηκε το τίμιο Λείψανο του προστάτου και εφόρου της Αγίου Βλασίου.

Με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του Θαυματουργού, ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το απόγευμα, οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος, επί τη μνήμη του προστάτου και εφόρου αυτής, οι οποίες και θα κορυφωθούν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου με Αρχιερατική θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.
Το ιερό Λείψανο το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας μετέφερε ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης και υποδέχθηκαν στα προπύλαια της Μονής οι Πατέρες αυτής, Ιερείς ομόρων Ενοριών και προσκυνητές από τη Λαμία, τη Μαλεσίνα και από διάφορες περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδος.
Μετά την εναπόθεση του ιερού Λειψάνου στο Καθολικό της Μονης εψάλλει δέηση και εν συνεχεία τελέσθηκε Ιερά Παράκλησις του Αγίου Βλασίου ενώ το θείο λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυξ π. Σεραφείμ.

Το βράδυ και περί ώρα 8.30 τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Το Σάββατο το πρωί τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, στο οποίο συμμετείχαν προσκυνητές από τις Ενορίες Αγίων Αποστόλων Λαμίας, Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Ευρυτανίας και Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος. Επίσης την Ιερά Μονή επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και καθώς και δεκάδες προσκυνητές καθ όλη την διάρκεια της ημέρας  κατέφθασαν για να λάβουν την ευλογία του χαριτοβρύτου λειψάνου του αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου. Μεταξύ άλλων 
Το ιερό προσκύνημα θα συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, όπου το απόγευμα, μετά τον μεθεόρτιο Εσπερινό το τίμιο Λείψανο θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας.