Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Θεός μας παιδαγωγεί με τις κρίσεις και τις δυσκολίες». Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αντωνίου στο Βόλο και στην Αγιά.

   Την μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου, του Καθηγητού της ερήμου, εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου, παρουσία πλήθους φιλοχρίστων πιστών.
   Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην «αυτοεγκατάλειψη του Αγίου στα χέρια του Θεού, απαραίτητες προϋποθέσεις της οποίας ήταν το ταπεινό φρόνημα και η βίωση της μετανοίας, που δεν είναι γεγονός στιγμής. Είναι και αυτή ένας τρόπος ζωής, μια πορεία. Μετανοώ σημαίνει αλλάζω νου, αλλάζω τρόπο του σκέπτεσθαι, στη ζωή μου, πλέον, παύει να κυριαρχεί ο νους και λειτουργεί η καρδιά μου, χάνεται το θέλημά μου και ταυτίζεται με το θέλημα του Θεού.
Εγκαταλείπω το εγώ και μπαίνω στο εμείς της Εκκλησίας... Έτσι ο άνθρωπος ο ίδιος αγάπη, γίνεται ο ίδιος φιλανθρωπία, γιατί γίνεται ένα με τον Θεό και ο Θεός είναι η αγάπη. Είναι ο φιλάνθρωπος, είναι ο ευσπλαχνικός, είναι Αυτός που χωρεί τους πάντες και τα πάντα... Αυτή είναι η πορεία του Αγίου. Ανθρώπινο κατόρθωμα; Όχι. Είναι χάρις του Αγίου Πνεύματος... Αν πιστέψουμε ότι μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις να ακολουθήσουμε αυτή την πορεία ποτέ  δεν θα το κατορθώσουμε. Έξω θα πέσουμε, λάθη θα κάνουμε, στην αίρεση θα πάμε. Είναι βέβαιο αυτό. Γιατί πολλές φορές ο διάβολος αυτό κάνει. Παρασύρει τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι βρήκαν το δρόμο  της ταπείνωσης, της άσκησης και τους οδηγούν σε μια άλλη αυτάρκεια πνευματική που τους απομακρύνει από την οδό της σωτηρίας και οδηγεί στην οδό της απώλειας και της αίρεσης. Ο άνθρωπος του Πνεύματος είναι αυτός που μπορεί να ακολουθήσει την πορεία της ταπείνωσης, της μετάνοιας και της αγάπης...»
   Ανήμερα της εορτής ο κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγιάς, παρουσία πλειάδος Κληρικών, του Δημάρχου Αγιάς κ. Αντωνίου Γκουντάρα και πλήθους πιστών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Καζαντζίδης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.
   Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους για την μαζική παρουσία και σημείωσε: «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Ορθόδοξη πίστη μας, η Εκκλησία μας παραμένει η ενοποιός δύναμη στον τόπο αυτό, για την πατρίδα και το λαό μας. Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι σε τούτη τη δύσκολη εποχή όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και πολλοί θέλουν να φέρουν την απελπισία στις ψυχές των ανθρώπων, η πίστη μας σταλάζει την ελπίδα και ο Θεός είναι συνεργός και βοηθός μας. Όντως μάς παιδαγωγεί, και με τις κρίσεις και με τις δυσκολίες. Εάν αυτό το αντιληφθούμε, τότε ωφελημένοι θα βγούμε και από αυτή την κρίση. Αρκεί να παραμείνουμε ενωμένοι. Αρκεί να σταθούμε σταθεροί στην πίστη μας. Αρκεί να νιώσουμε την ανάγκη μιας ουσιαστικής κατηχήσεως, γιατί, πρέπει να το ομολογήσουμε, πολλές φορές κρατούμε τα ήθη, τα έθιμα, αλλά χάνουμε την ουσία που είναι η αλήθεια της πίστεώς μας. Αυτή που πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους μας, στα παιδιά μας μέσα από το σχολείο, την οικογένεια. Αυτή την οικογένεια που καλά κρατεί στην Ελλάδα...»
   Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Αντωνίου στους δρόμους της πόλεως.