Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κοπή πίτας στα Κατηχητικά του Αγίου Τρύφωνα Κολωνού (ΦΩΤΟ).

του Σπύρου Παπαγεωργίου

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Αίθουσα του Κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Κολωνού, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Νεότητος του Ναού, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου του 2014.
Στον κατάμεστο, από νέους της ενορίας,  χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Τρύφωνος Κολωνού, παρουσιάστηκαν τραγούδια, παιδική θεατρική παράσταση, έγινε βράβευση αριστούχων μαθητών δημοτικού και γυμνασίου και προβολή παιδικής ταινίας με διδακτικό περιεχόμενο.
Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού
Αγίου Τρύφωνος Κολωνού, π. Προκόπιος Βροντάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους κατηχητές για το θεάρεστο λειτούργημά τους, αναφέρθηκε στην αποστολή των κατηχητικών σχολείων, που δεν είναι άλλος από το να αγκαλιάσουν τα παιδιά στον χώρο της Εκκλησίας και να τα προετοιμάσουν πνευματικά, έναντι των κινδύνων που υποσκάπτουν τους θεσμούς, της πατρίδας και της οικογένειας. Ανέφερε επίσης, πως οι τομείς νεότητας είναι νευραλγικοί και θα πρέπει τα παιδιά να είναι κοντά στους πνευματικούς ποιμένες και εκτός από την σχολική μάθηση να συμμετέχουν στα κατηχητικά της ενορίας και να λαμβάνουν την "εν Χριστώ" παιδεία.
Στο τέλος μοιράστηκαν δώρα και ημερολόγια στα παιδιά.