Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Λάρισα.

ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ:
«ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΣ
ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ! »
Πανηγυρικά εορτάσθηκε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου η εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας του Γένους μας. Παρόντες στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 οι Προϊστάμενοι της Εκπαιδεύσεως, Καθηγητές και Δάσκαλοι από τα σχολεία της πόλεως και πολλοί μαθητές και μαθήτριες κρατώντας υψηλά την ένδοξη Ελληνική Σημαία.
Μετά την επίσημη Δοξολογία και την αρτοκλασία των Διδασκάλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος κάλεσε τους σημερινούς Εκπαιδευτικούς να αντέξουν το βάρος των πολλών αλλαγών και των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν και να δώσουν για άλλη μια φορά τον εαυτό τους στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών, επειδή με την συμβολή τους θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και η κρίση σε όλους τους τομείς, στους δε μαθητές απηύθυνε έκκληση να μελετούν συστηματικά και να αναζητούν σήμερα τις αληθινές πηγές της γνώσεως και της σοφίας, κοντά στο σχολείο και τους ευλογημένους διδασκάλους τους.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Διευθυντής του 14ου Γυμνασίου Λαρίσης, Θεολόγος κ.Νικόλαος Παύλου, ο οποίος συγκίνησε τους εκκλησιαζομένους με τον δυνατό και ιδιαίτερα επίκαιρο και ωφέλιμο λόγο του, τον οποίο έστρεψε στις τρεις πολύ μεγάλες μορφές των τιμωμένων Αγίων Ιεραρχών και τα πολλά μηνύματά τους στην σημερινή εποχή και ειδικώτερα στο πώς ο Ιερός Χρυσόστομος ήξερε να συμβουλεύει διδασκάλους, γονείς και παιδιά ώστε με σοφία και γνώση ικανή και εκζητώντας διαρκώς την  χάρη του Θεού σε όλες τις πτυχές της ζωής τους να ξεπερνούν τις δοκιμασίες και τα προβλήματα, χωρίς να ζημιώνουν την ψυχή τους, την οικογένεια τους και αυτήν ακόμη την κοινωνία τους.

Ακόμη ανεγνώσθη μέσα στην θεία Λειτουργία  υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτου π. Αχιλλίου, η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έκανε λόγο για τον σωστό εορτασμό της μεγάλης εορτής και όχι αργίας των Τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος.