Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Εσπερινός της Εορτής των Τριών Ιεραρχών. Βραβεύτηκαν 160 αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων Αλεξάνδρειας.


Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου το απόγευμα ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον εσπερινό της εορτής των Τριών Ιεραρχών στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας.
Μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε εκδήλωση κατά την οποία μίλησε ο σεβασμιώτατος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με τη διδασκαλία του αποστόλου Παύλου «η γνώση φυσιοί» δηλαδή η γνώση από μόνη της προκαλεί υπεροψία, όταν όμως η γνώση καλύπτεται από την αγάπη τότε οικοδομεί. Ο απόστολος Παύλος δεν μας προετρέπει να καταργήσουμε τη γνώση αλλά να τη συνδυάσουμε αρμονικά με την αγάπη και τότε η γνώση μπορεί να δημιουργήσει σπουδαία έργα, όπως έπραξαν οι άγιοι Πατέρες και ιδιαιτέρως οι εορταζόμενοι Τρεις Ιεράρχες.

Στη συνέχεια δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις και δώρα στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των δύο Γυμνασίων της Αλεξάνδρειας (160 άτομα), επίσης τιμήθηκε μια σχολική θεατρική ομάδα.
Παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, γονείς, καθηγητές και συμμαθητές των διακριθέντων μαθητών και πολύς κόσμος.
Την εκδήλωση παρουσίασε με επικοινωνιακή αμεσότητα ο αρχιερατικός επίτροπος Αλεξανδρείας και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος.
Στο τέλος κληρώθηκαν για τους μαθητές και τις μαθήτριες δώρα που προσέφερε ο Δήμος Αλεξάνδρειας και δύο Φροντιστήρια της πόλης.