Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Παιδεία απάντηση στην κρίση». Τιμήθηκε η σπουδαία εκπαιδευτικός Ευανθία Πέτρου.

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, 2014


Την Ανώτατη Τιμητική διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, απένειμε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην παλαίμαχο Εκπαιδευτικό κ. Ευανθία Πέτρου, για την πολυχρόνια, ευδόκιμη και καρποφόρο προσφορά της στην Εκπαίδευση και στην Εκκλησία μας. Η βράβευση έγινε στον Πν. Κέντρο της Μητροπόλεως, στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας, παρουσία πλήθους εκπαιδευτικών, παλαιμάχων, όσο και μάχιμων.
Για την κ. Πέτρου μίλησαν ο Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλ/κής Ακαδημίας Αθηνών κ. Κων/νος Καραγκούνης και η Φιλόλογος κ. Αικατερίνη Κολοβού. Η ίδια μίλησε, με βαθιά συγκίνηση, για τις εκπαιδευτικές της εμπειρίες, σημείωσε ότι το έργο της ήταν καρπός της βαθιάς πίστης στο Θεό και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό της.
Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι «η κ. Πέτρου θεμελίωσε στην πόλη μας τον θεσμό του Μουσικού Σχολείου και δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή από εκείνη για ν' αναλάβει μια τέτοια ευθύνη... πλέον, το Μουσικό Σχολείο μεγαλουργεί σε τέτοιο σημείο που ν' αναρωτιέται κανείς, γιατί να μην είναι όλα τα σχολεία σαν κι αυτό, γιατί ξεχώρισε τούτο το σχολείο; Γιατί ένα πρόσωπο αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου σ' αυτό...»
Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι η επιλογή της κ. Πέτρου «έσπασε κατεστημένα. Στη λογική εκείνων που εύκολα κρίνουν τα πράγματα και τις Εκκλ/κές κινήσεις, η επιλογή της ήταν η πιο άστοχη, καθώς την έκριναν «συντηρητική και εσωστρεφή». Η κ. Πέτρου, όμως, απέδειξε ότι όλα αυτά ήταν ένας μύθος, γιατί είναι άνθρωπος της αφοσίωσης, που ξέρει να διακρίνει, γι' αυτό επέλεξε τους καλύτερους και τους άριστους ως συνεργάτες της... έγινε μαέστρος σε μια άψογη ορχήστρα, για ν' αποδείξει ότι όπου υπάρχει πίστη και αφιέρωση, εκεί ο Θεός λειτουργεί με τρόπο μοναδικό στις ψυχές των ανθρώπων...»
Περαίνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «δεν ξέρω αν θα υπάρξει απάντηση στην κρίση άλλη εκτός από την Παιδεία. Οικονομικά μέτρα θα ληφθούν, μακάρι να μη πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας, πιστεύω, όμως, ότι αν δε στραφούμε στην ουσιαστική Παιδεία, δε θα μπορέσουμε να βγούμε απ' τα αδιέξοδα... Είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που η Ελληνική Παιδεία γιορτάζει, πλέον, τους Τρεις Ιεράρχες. Να, όμως, που μια τέτοια εκδήλωση δικαιώνει τη γιορτή, καθώς φανερώνει ότι όσο υπάρχουν εκπαιδευτικοί σαν την κ. Πέτρου υπάρχει ελπίδα...»