Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εορτή Αγίας Σκέπης-Χειροτονία π. Ευστρατίου Παπαχρυσοβέργη στην Αλεξανδρούπολη.



Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο για την θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έγινε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι τότε διακόνου π. Ευστρατίου Παπαχρυσοβέργη, εγγάμου κληρικού της Μητροπόλεώς μας και πατρός δύο τέκνων, καταγομένου από την Ξάνθη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ. Μιλώντας ο Μητροπολίτης μας στο πολυπληθές εκκλησίασμα και στους άρχοντες του τόπου, ανάφερε τα εξής:
«Άρχοντες του τόπου μας, Πατέρες της Εκκλησίας, λαέ του Θεού αγαπημένε. Στα 1940 ο λαός μας είπε ένα ΟΧΙ και το πλήρωσε ακριβά. Αν έλεγε «ναι», θα το πλήρωνε λιγότερο, όμως η σημερινή ημέρα δεν θα ήταν Εθνική Επέτειος.
Σήμερα ένα παρόμοιο OXI είναι εύκολο να ειπωθεί ξανά; Κάποιοι φωνάζουν: «πείτε ΟΧΙ στην Τρόϊκα», όμως αυτή η πρόταση δεν είναι σοβαρή! Η Ευρώπη απέτυχε την οικονομική σύγκλιση των λαών της, όμως, άρχισε να φοβάται το Ισλάμ. Τώρα έχει δυό δρόμους. Ο ένας είναι ο θρησκευτικός πόλεμος, να βγάλει από τα σεντούκια της τα λάβαρα των Σταυροφόρων, ο Θεός να μας φυλάξει! Ο άλλος, ακούω ότι είναι η ομοσπονδιοποίηση των ευρωπαϊκών Χωρών. Σε μιά τέτοια πρόταση, εμείς, σε ποιόν θα πούμε «ναι», σε ποιόν θα πούμε «όχι»; Γύρω μας σκεφθείτε ποιούς έχουμε!
Χρειάζεται υπευθυνότητα. Λύση δεν είναι οι απεργίες, λύση δεν είναι να βρίζουμε τους πολιτικούς, ούτε να μειώνουμε τους ένστολους, τα σύμβολα και τις αξίες μας.
Χρειάζεται να σοβαρευτούμε και να κατασταθούμε πρωταγωνιστές των όσων τεκταίνονται, για να μην είμαστε πάλι κομπάρσοι της νέας ευρωπαϊκής ιστορίας μας».
Στην επίσημη Δοξολογία παρέστησαν εκτός των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων, ο Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη κ. Ποπώφ, ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με την Αλεξανδρούπολη πόλεως του Σοσνόβυ Μπορ στη Ρωσία και άλλοι παράγοντες της επαρχίας της Αγίας Πετρουπόλεως.