Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Υποδοχή λειψάνου Αγίας Μαρίνας στην Μαΐστρο Αλεξανδρουπόλεως.



Την Τρίτη 17 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη  της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και στην περιοχή μας πανηγυρίζει ο ομώνυμος Προσκυνηματικός Ναός στην Μαΐστρο Αλεξανδρουπόλεως, όπου κάθε χρόνο τελείται η πολυπληθέστερη πανήγυρις στη Θράκη.
Εφέτος είχαμε την ευλογία να υποδεχθούμε τεμάχιο του λειψάνου της Αγίας Μαρίνας και συγκεκριμένα ένα δάκτυλο, το οποίο δωρήθηκε στον Ιερό Ναό από μοναστήρι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου ο Μητροπολίτης μας, οι ιερείς, οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου, υποδέχθηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας που μετέφερε ο Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου κ. Αιμιλιανός. Ακολούθησε Δοξολογία και δέηση εντός του Ναού και το λείψανο τέθηκε σε προσκύνηση στους πιστούς που περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους για να προσκυνήσουν στην χάρη της Αγίας Μαρίνας και να λάβουν δύναμη και ευλογία από το λείψανό της.
Κατόπιν, στο προαύλιο και εμπρός από την είσοδο του Ναού άρχισε η καθιερωμένη, εδώ και λίγα χρόνια, Αγρυπνία με Εσπερινό, Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος κ. Αιμιλιανός μαζί με τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και παρέστησαν ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης, η Αντιπεριφερειάρχις κ. Νικολάου, ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης, ο Στρατηγός της 12ης Μεραρχίας κ. Γκαγκαστάθης και ο Ταξίαρχος της 12ης Μεραρχίας κ. Δαμιανίδης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μίλησε προς το εκκλησίασμα σχετικά με τους Αγίους που συνεχίζουν, ακόμα και στην εποχή μας, να μαρτυρούν για τον Χριστό και επικεντρώθηκε την Αγία Μαρίνα, η οποία πλέον και σωματικά θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό της στην Μαΐστρο. Για αυτό το λόγο ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο κ. Αιμιλιανό ζητώντας του να μεταφέρει τις ευχές και τις ευχαριστίες ολοκλήρου της Μητροπόλεως στον γέροντα Αρχιεπίσκοπο Ριμνικίου κ. Γεράσιμο (ο οποίος είναι 98 ετών) και στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ. Ακολούθως και ανταπαντώντας ο Θεοφιλέστατος κ. Αιμιλιανός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την πρόσκληση για την πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας και τόνισε πως είναι μεγάλη η χαρά να βλέπει νέους και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά να προσέρχονται με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την Αγία και μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ριμνικίου κ. Γερασίμου προς τους πιστούς της Μητροπόλεώς μας.
Μετά από ημίωρη παύση ξεκίνησε ο Πανηγυρικός Όρθρος της εορτής χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και ακολούθως η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου κ. Αιμιλιανού και συνιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου η οποία τελείωσε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα που υπομονετικά παρακολούθησε την Αγρυπνία να έχουν την ευλογία της Αγίας Μαρίνας και ιδιαιτέρως σε όσες και όσους φέρουν το όνομά της.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας και μέχρι αργά την νύχτα πλήθος κόσμου πέρασε και προσκύνησε την θαυματουργή εικόνα της Αγίας και το λείψανό της, αλλά πολλοί πιστοί διανυκτέρευσαν, κατ’ έθος στο προαύλιο του Ναού.
Το λείψανο της Αγίας Μαρίνας θα θησαυριστεί πλέον στον Ιερό Ναό της Μαΐστρου για ευλογία των κατοίκων του χωριού αλλά και όλων των πιστών της Μητροπόλεώς μας και όσων προστρέχουν στην χάρη της.