Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Θεμελίωσις νέου Ιερού Ναού στήν Αίγινα.



Με την παρουσία του Ιερού Κλήρου και πλήθους ευσεβών χριστιανών ετελέσθη χθες Παρασκευή 13 Ιουλίου , υπό του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, η θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού «Αγίου Παντελεήμονος» εις τον παραδοσιακό οικισμό Πόρτες Αίγινας.
Πριν την ακολουθία του Αγιασμού και την κατάθεση του θεμέλιου λίθου, ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που είχαν γίνει και προ 25 ετών  για την ανέγερση Ιερού ναού στον οικισμό χωρίς όμως να στεφθούν με επιτυχία. Έφθασε όμως η στιγμή , τόνισε, και ξεπεράσαμε  τα εμπόδια, φθάνοντας σήμερα να θεμελιώνουμε τον ναό αυτό προς τιμήν του Αγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού.
Και συνέχισε «δοξολογώ τον Θεό και ευχαριστώ τον Άγιο για την βοήθεια τους, συγχαίρω τους δωρητές του οικοπέδου και τους διαβεβαιώνω πως τα ονόματα τους θα μνημονεύονται αιωνίως σε κάθε ακολουθία, ως δωρητών και κτητόρων. Ευχαριστώ τα μέλη της Ερανικής επιτροπής όπου επί τέσσερα και πλέον έτη εργάστηκαν με ένθεο ζήλο για να φθάσουμε στην σημερινή ημέρα, ιδιαιτέρως δε ευλογώ την Πολ.Μηχανικό κ. Ευφημία Λαλαούνη η οποία αόκνως και αφιλοκερδώς προσφέρει τις υπηρεσίες της για την ανέγερση του ναού.
Πλέον τα θεμέλια του νέου Ιερού Ναού έχουν τοποθετηθεί. Με τις ευλογίες του Θεού και του Αγίου Παντελεήμονος,  σε λίγα, ας ελπίσουμε, χρόνια, οι κάτοικοι του γραφικού αυτού οικισμού, που σημειωτέον δεν διαθέτει άλλον ναό, θα καταφεύγουν στον νέο Ιερό Ναό για να προσευχηθούν σε κάθε ευκαιρία.