Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μεγάλη μέρα για την πόλη της Θήβας !



Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 145 έτη από τα εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Δημητρίου- «Μεγάλης» Παναγίας Θηβών, στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  της περασμένης Κυριακής στη πόλη της Θήβας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας έστειλε για άλλη μια φορά συμβολικά μηνύματα, τίμησε τους εθελοντές και «υπηρέτες» του ιερού αυτού χώρου και δώρισε εις ανάμνηση της ημέρες τα ιερατικά του σύμβολα, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στη Μεγαλόχαρη!
Μεγάλη μέρα για την πόλη της Θήβας η περασμένη Κυριακή, 13 Μαϊου 2012, η οποία συνέπεσε με τα γενέθλια του ιστορικού και επιβλητικού Ναού του Αγίου Δημητρίου- «Μεγάλης» Παναγίας Θηβών στους πρόποδες της Καδμείας.
Με κεντρικό πρόσωπο τον π. Γεώργιο Τουλουμάκο, έναν ιερέα άξιο καθ` όλα, ένα εφημέριο με πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο για την ευρύτερη περιοχή, ο Σεβασμιότατος κκ. Γεώργιος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους κτήτορες, τους ευεργέτες και τους πιστούς της Ενορίας που υπηρέτησαν τον χώρο αυτό. Ο υπάρχων ναός εγκαινιάσθηκε στις 19 Απριλίου 1867 αλλά στην ίδια τοποθεσία μαρτυρείται ναός της Παναγίας από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Αρχιτέκτων του Ναού υπήρξε ο ονομαστός Ιωάννης Φιλιππότης, ο Τήνιος, με συνεργάτη του τον ονομαστό επίσης γλύπτη γιό του Δημήτριο ενώ τα … σημάδια τους είναι εμφανή σε κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα «εντοιχισμένο μουσείο γλυπτών όλων των εποχών». Το σπουδαιότερο στολίδι του παραμένει η θαυματουργή εικόνα της «Μεγάλης Παναγίας», που ιστορήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος ως γνωστόν έζησε και τάφηκε στη Θήβα.
Στα σημερινά χρόνια και δίπλα στο Ναό, ωστόσο, συντελείται καθημερινά και  ένα συνεχές … θαύμα, στο Ενοριακό Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο ή «Ενοριακή Καταφυγή» όπως την ονομάζει χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος, στην οποία φιλοξενούνται πλήθος δραστηριοτήτων (κατηχητικά, σχολή γονέων, κ.α.) αλλά και το Ενοριακό  Εργαστήρι  Βυζαντινής Αγιογραφίας, που εγκαινιάστηκε την ίδια μέρα  παρουσία πλήθους πιστών και επισήμων, όπου αναβιώνει η εκκλησιαστική και πολιτιστική παράδοση του τόπου μας. «Ψυχή» του εργαστηρίου οι καθηγητές κκ. Κοσμίτη και Κιούση που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και την τέχνη τους σε νέα παιδιά, τους οποίους ιδιαίτερα ο κκ. Γεώργιος ευχαρίστησε. Τις επετειακές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Θηβών, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορεών και φυσικά πολλοί ενορίτες που στηρίζουν το έργο της αγάπης του π. Γεωργίου Τουλουμάκου. 
από :  http://orchomenos-press.blogspot.com/