Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος.

Την Δευτέρα 21 Μαΐου, ημέρα μνήμης των Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ομίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο έργο και τη μεγάλη προσφορά του Αγίου Κωνσταντίνου στην Εκκλησία. Έκανε αναφορά στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να επιτύχουν τον ψυχικό χωρισμό Εκκλησίας και κράτους τονίζοντας  ότι το μέλλον βρίσκεται στην ομαλή συμπόρευση τους. Επεσήμανε τέλος, ότι ο λαός που δεν έχει πίστη είναι εφήμερος και κάλεσε τους πιστούς να αφήσουν την προχειρότητα και την επιπολαιότητα και να αποκτήσουν ουσιαστική πνευματική ζωή.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Χειμάρας, οι πρώην Βουλευτές κα. Κατερίνα Μπατζελή, κα. Τόνια Αντωνίου και κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ευάγγελος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας, ο Διοικητής της ΜΕΡ.ΥΠ. Ταξίαρχος Δημήτριος Πασχαλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, εκπρόσωποι του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλοι επίσημοι.
Μετά την Θεία Λειτουργία η Ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου προσέφερε κέρασμα στο Πνευματικό της Κέντρο.