Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Εορτασμός Αγίου Νικολάου Νεομάρτυρος εξ Ιωαννίνων, στον Αυλώνα 16 KAI 17 Μαϊου 2012.


Με συγκινητικές και σεμνές θρησκευτικές εκδηλώσεις γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Νικολάου Νεομάρτυρος εξ Ιωαννίνων στον Αυλώνα. Πλήθος Αυλωνιτών συγκεντρώθηκε τόσο στον Εσπερινό στις 16 Μαϊου που έγινε στην εκκλησία των Αγίων Αντωνίου και Ανδρέα και στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κκ Αθηναγόρας όσο και στην Θεία Λειτουργία στις 17 Μαϊου που έγινε στην εκκλησία του Αγίου στο δάσος του Βουντήματος με λειτουργό τον πατέρα Χρήστο Σύρμα και συλλειτουργό τον πατέρα Αθανάσιο Χρυσούλα. Aπό τα ωραιότερα τροπάρια της ακολουθίας του Αγίου που γράφτηκε από τον καθηγητή Αντώνιο Μάρκου, ήταν και τα παράκτω:

Σύμπασα  ἡ  Ἑλλάς, ἐνθέως  νῦν  ἀγάλλου, κατέχουσα  ἐν  κόλποις, τόν  ἐξ  Ἰωαννίνων  Νικόλαον  τόν  Μάρτυρα.


Λήθῃ  ὅτε  ἐκάλυψε τήν  σήν  μνήμην, μακάριε,  Θωμᾶς  ἀπεκάλυψεν  ἐπιπνοίᾳ  Πνεύματος,  Ἱερεύς, ἐν  κόπῳ. Ὅθεν  καί  ἐγνώσθη  ἡμῖν  τοῖς  Ἕλλησιν  αὐτή, ἵνα  τιμᾶται  ἐν  δόξῃ  πάντοτε. Ἡ  εὕρεσις  δ’ εἰκόνος  σου, ὡς  καί  ναοῦ  εἰς    Αὐλῶνα  τε, ἡμᾶς  πάντας  συνήγαγε, τοῦ  τιμᾶν  σε  τόν  Μάρτυρα.


Φέτος το μοναδικό και βατό μονοπάτι που οδηγεί  μέσα από τον Αυλώνα στον Ιερό Ναό του Αγίου και το οποίο είχε δυσκολέψει σε ορισμένα σημεία από κατολισθήσεις κλπ διορθώθηκε με φροντίδα και δαπάνες από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Αυλώνα, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια, ώστε μέχρι ενός σημείου να μπορούν πλέον, να κινηθούν αγροτικά αυτοκίνητα, γεγονός που θα βοηθήσει στο μέλλον και στην καλύτερη συντήρηση της εκκλησίας. Η συγκίνηση όσων συμμετείχαν στον εορτασμό του Αγίου ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα των γεροντότερων Σαρακατσάνων του Αυλώνα αφού μετά την επιδιόρθωση του μονοπατιού, μπόρεσαν και επισκέφθηκαν τον Ναό και την περιοχή που ζούσαν στα νιάτα τους μαζί με τις οικογένειές τους και τα ποίμνιά τους.

από Εδώ