Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Εορτή της Αναλήψεως στη Σίφνο

   Σήμερα, Πέμπτη της Αναλήψεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας Σίφνου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από τον ιερό Κλήρο της νήσου και παρουσία των τα πρώτα φερόντων, μαθητών, εκπαιδευτικών και πλήθους πιστών.
     Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο και την Ι. Μονή Βρύσης για την παραχώρηση στο Δήμο Σίφνου μικρής εκτάσεως Μοναστηριακής γης για την ανέγερση Κέντρου Υγείας και του επέδωσε ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο εκφράζεται η ευγνωμοσύνη του Δήμου προς την Ι. Μητρόπολη και την Ιερά Μονή.

     Ο Σεβασμιώτατος, στην αντιφώνησή του, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία πάντοτε και αφειδώλευτα προσέφερε σε έμψυχα και άψυχα για το καλό της Πατρίδας και την πρόοδο του λαού, προς δημιουργία έργων κοινωνικής ευποιῒας, σε συνδυασμό με το κύριο έργο της, που είναι η οικοδομή του λόγου του Θεού στις ψυχές των ανθρώπων, και διαβεβαίωσε τη Λειτουργική Σύναξη ότι η τοπική Εκκλησία και οι Μονές πάντοτε θα συνεργούν σε έργα ανακούφισης του λαού.
     Ακολούθησε πάνδημη Λιτανεία της ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χρυσοπηγής προς την πλατεία Ηρώου, όπου τελέσθηκε δέηση.