Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Αγία Πετρούπολη - Τρισάγιο για τον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.


PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 28 Μάιος 2012 14:18
1798204
Της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ισαακίου Δαλμάτων στην Αγία Πετρούπολη προέστη την Κυριακή το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων που τον συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Μόσχας και αρχιερέων της Εκκλησίας της Ρωσίας.

 Ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο γι' αυτήν την επίσκεψη. Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπολεως για την φιλοξενία και του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του.
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ημέρας που η Εκκλησία τιμά την μνήμη των 318 Αγίων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου. «Όσοι ομολογούμε τον Χριστό, πρέπει να είμεθα έτοιμοι να προσφέρουμε την αγάπη μας προς τον Θεό και την αγάπη μας προς τον πλησίον», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. "Ζούμε σε μια εποχή, όπου ο λόγος του Χριστού φαίνεται παράδοξος και περιφρονείται υπό των πολλών, κακοποιείται και διαστρέφεται» σημείωσε.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ανέφερε: «Ομολογούμε ότι η αγάπη, την οποία αισθανόμεθα να κυριεύει την ύπαρξή μας, δεν είναι αίσθημα νεκρό ή εννοια αφηρημένη, αλλά δύναμη ενεργός και παράγων έμπρακτης καρποφορίας, η οποία μπορεί να φθάσει στα όρια και της θυσίας της ζωής μας».
Έκανε λόγο για τους Πατέρες και τους Αγίους της Εκκλησίας που άσκησαν κατά παραδειγματικό τρόπο την εντολή του Κυρίου για αγάπη προς τον πλησίον.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι δοκιμασίες του Θεού, εξαιτίας των λαθών μας και της απομακρύνσεώς μας από την ευσέβεια και την βαθειά πίστη στον Θεό που μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας. Κατά βάθος, όλοι βλέπουμε και αισθανόμεθα, ότι πίσω από τις δοκιμασίες υπάρχει η αγάπη του Θεού. Γι' αυτό δεν απελπιζόμεθα και δεν απογοητευόμεθα. Πιστεύουμε στο έλεος του Θεού και αγωνιζόμεθα".
Και πρόσθεσε: "Έμβλημά μας, ατομικό και κοινό, είναι ο πλησίον. Αυτός που εμφανίζεται κάθε στιγμή μπροστά μας υπό την μορφή του δυστυχισμένου αδελφού, ο οποίος υποφέρει χωρίς ψωμί, χωρίς στέγη, χωρίς φάρμακα, χωρίς στήριξη, χωρίς θαλπωρή, αγάπη και χαρά. Ελπίδα μας και στηριγμά μας είναι η Εκκλησία του Χριστού, με τους ποιμένες και τους καλούς αδελφούς, μαζί με τους οποίους κύπτουμε με συμπάθεια και γνήσια συμπαράσταση επάνω στους πραγματικούς μάρτυρες της ζωής, κάνοντας τον πόνο τους πόνο μας και τη χαρά τους χαρά μας».
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος και τα μέλη της συνοδείας του επισκέφθηκαν τον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κρονσταντ στην Αγία Πετρούπολη, ενώ τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε μία ένδειξη τιμής της Ρωσικής λογοτεχνίας και του πολιτισμού.
κείμενο: Μ. Αδαμόπουλος / Ρ.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος
φωτό: Χρ. Μπόνης / Ι.Α.Α.


'