Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η έλευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνα του θαυματουργού στον Βόλο.

Παρασκευή, 18 Μαϊου, 2012



Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά υποδέχθηκαν κλήρος και λαός του Βόλου το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού από το νησί της Κέρκυρας, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Την δεξιά χείρα του Αγίου παρέδωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο ο Αρχιμ. π. Ιουστίνος Κωνσταντάς στο προαύλιο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός ενώ στο τέλος ο π. Ιουστίνος εξέφρασε την χαρά του Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου αλλά και την δική του για την έλευση του ιερού λειψάνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Στην συνέχεια μίλησε με συντομία για την ιδιαίτερη αγάπη όλου του κόσμου, ανατολής και δύσης για τον Άγιο Σπυρίδωνα αλλά και την υπερβολική αγάπη των Κερκυραίων για τον Άγιό τους, περιγράφοντας ακροθιγώς βασικά σημεία του βίου του. Τόνισε ότι ο Άγιος ζει ανάμεσά μας, κάτι που έχει βιώσει έντονα μέσα από πάμπολλα θαύματα που έχει δει στην δεκαετή πορεία του στην Κέρκυρα.
Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την τιμή και την αγάπη του και ευχήθηκε όλοι να γίνουμε μέτοχοι αυτής της ευλογίας, της παρουσίας δηλαδή του Αγίου στην πόλη μας.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον π. Ιουστίνο αλλά και τον Σεβ. Κερκύρας κ. Νεκτάριο, τον αδελφό του όπως τον αποκάλεσε, του οποίου η προσφορά στην τοπική μας Εκκλησία είναι μεγάλη αλλά γνωστή σε όλους, για την αποδοχή του αιτήματος της ελεύσεως του ιερού λειψάνου στην πόλη του Βόλου. Ευχαρίστησε ακόμα και τα μέλη της διοικούσης επιτροπής του προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνα με την σύμφωνη γνώμη της οποίας ο άγιος βρίσκεται στον τόπο μας. Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα νιώσουμε την θαυματουργή του δύναμη που τόσο έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες και ευχήθηκε να αποτελέσει για όλους μας ο Άγιος Σπυρίδωνας πρότυπο ζωής, ενότητας και ασκήσεως.