Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Θυρανοίξια Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Καλοχώρι


Με πρωτοφανή την συμμετοχή του κόσμου, τελέσθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 26 Απριλίου τα Θυρανοίξια του νεοανεγερθέντος Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Καλοχώρι, επάνω σε ένα θαυμάσιο βουνό και σε ένα ιδιαίτερα γραφικό τοπίο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιο, παρουσία πολλών Ιερέων και Ιεροψαλτών, που έψαλλαν αναστασίμους ύμνους και δοξαστικά, του Προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας, Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρα και των μελών αυτού.
Και πολλών ακόμη νέων ανθρώπων, που εργάστηκαν φιλότιμα για να ανεγερθεί ο μεγαλοπρεπής αυτός Ιερός Ναός, δαπάνη όλων των κατοίκων του χωριού, καθώς και με την παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών, κ. Αστέριου Σαΐτη, του Προέδρου του Καλοχωρίου κ. Κων/νου Λίταινα και των Αντιδημάρχων κ. Αστερίου Γρηγορίου, κ. Μιχαήλ Καρατέγου και κ. Γεωργίου Εξάρχου.

Στο τέλος της ακολουθίας του Αγιασμού και των Ιερών Θυρανοιξίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, δοξάζοντας το όνομα του Αγίου Θεού, ευχαρίστησε τον π.Αθηναγόρα και όλους όσους εκοπίασαν για την ανέγερση του Ιερού Ναού, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες και παρουσίασε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα την επιτακτική ανάγκη του εκκλησιασμού μας σήμερα, μέσα στον Ναό του Θεού το ζώντος, καθώς και της συνειδητής μετοχής μας στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας, σε καιρούς και ημέρες,  όπου ο άνθρωπος περισσότερο από ποτέ πεινά και διψά για τον σωτήριο λόγο του Θεού. Στο τέλος της ομιλἰας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ο π. Αθηναγόρας αντιφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τους ευσεβείς προσκυνητές, ενώ έκανε επιτυχώς μία ιστορική αναδρομή του όλου έργου.