Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ερέτρια και τον Βατώντα για τις τοπικές εκκλησιαστικές εορτές


            Δύο ακόμη από τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή τοπικές εκκλησιαστικές εορτές.
            Την Κυριακή του Θωμά το βράδυ, επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ιερό Ναό της Παναγίας της Παραβουνιώτισσας Ερετρίας, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, κήρυξε τον θείο λόγο και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παραβουνιώτισσας, την οποία εκόμισαν πρόσφυγες από τον Μαρμαρά της Μικράς Ασίας στην Ερέτρια, μετά την Μικρασιαστική Καταστροφή.

Paravouniotissa 2012 001.JPG
            Η Ενορία αυτή, μία από τις νεότερες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, με την ακούραστη φροντίδα του καλού Ιερέως π. Χαραλάμπους Ραμαντανάκη, την συνεργασία των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των ιεροψαλτών, των κατηχητών και κατηχητριών και όλων των Ενοριτών, επιτελεί ένα αξιόλογο έργο, τόσο στον τομέα της φιλανθρωπίας, όσο και της ποιμαντικής, ιδιαιτέρως της νεότητος, με πολυπληθή συμμετοχή παιδιών και νέων ανθρώπων, οι οποίοι έκαναν ιδιαιτέρως αισθητή κτην παρουσία τους στην πανήγυρη της Ενορίας τους, τόσο κατά την διάρκεια του Εσπερινού και κυρίως κατά την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.
Paravouniotissa 2012 002.JPG             Παράλληλα, ανεγείρεται νέος Ιερός Ναός, ο οποίος θα καλύψει τις λατρευτικές ανάγκες των Ενοριτών της Παραβουνιώτισσας.
            Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε και λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Ενορία του Αγίου Γεωργίου Βατώντα Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, όπου τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.
Vatondas 2012.JPG             Αμέσως μετά, μετέβη στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδος, όπου προέστη της Δοξολογίας για τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.
23/4/2012