Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σταυρός του Αγίου Ισιδώρου από το Μητροπολίτη Χίου στο Νίκο Ροδίτη

mhtropolitis_roditisΤο Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου απένειμε στο Νίκο Ροδίτη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, κατά τη διάρκεια του εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βροντάδου, που γιορτάζει σήμερα (VIDEO).
Όπως τόνισε ο Σεβασμιότατος, που επικοινωνεί τακτικά μαζί του με sms στο πρόσωπό του τιμά τον απλό άνθρωπο, που παρά την αναπηρία του αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ζωής παλικαρίσια, σηκώνει το δικό του «σταυρό», παλεύοντας με αξιοπρέπεια, δεν λυγίζει και αγωνίζεται παραδειγματικά. Μάλιστα αναφέρθηκε σε μήνυμα που είχε λάβει τη Μεγάλη Παρασκευή, από το Νίκο που στην αντιφώνησή του κάλεσε την εκκλησία να σταθεί ειδικά δίπλα στους νέους.

Ο Νίκος Ροδίτης, με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας, έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χίου, εκπροσωπεί τους πολίτες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και δημοσιογραφεί εδώ και 16 χρόνια στον τοπικό τύπο.

 
Η αντιφώνηση του Νίκου Ροδίτη 
 Σεβασμιότατε κε Μάρκο, σεβαστοί πατέρες, φίλες και φίλοι!
Λίγα λόγια και από μένα:
Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ από καρδιάς που με τιμήσατε μόλις τώρα πατέρα Μάρκο! Πολύχρονος κιόλας, καλό έργο στη χιακή εκκλησία και κοινωνία! Είμαι νομίζω ο πρώτος νέος που τιμάτε! Συγκινημένος είμαι, θέλω ώρα
ακόμη για να το συνειδητοποιήσω! Και αυτό γιατί δεν θεωρώ πως έκανα ή κάνω πράγματα πολύ σπουδαία…
Φίλες και φίλοι από πάντα ήθελα να μη διαφέρω απ’ τους άλλους… και άρα λοιπόν για μένα η πορεία μου θα έλεγα ότι είναι αυτονόητη! Βρήκα ομολογουμένως και πολλά εμπόδια για να φθάσω ως εδώ, πιστέψτε με πως μόνο η ιδιαιτερότητα ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ γι’ αυτά τα εμπόδια. Τα κατάφερα όμως με ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΠΑΝΤΑ, γιατί έτσι πιστεύω πως πρέπει να κάνει ο καθένας μαςπου ασχολείται με τα κοινά. Αν θα το έκαναν όλοι αυτό, ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος σίγουρα! Εγώ αγαπώ πολύ το νησί μας και νιώθω ότι είναι καθήκον μου να προσφέρω αυτά που μπορώ στη Χίο! Εκείνοι όμως που προσπαθούν με τιμιότητα και με αγνότητα να μπουν μπροστά, για να ανοίξουν τους δρόμους προς ένα λαμπερό φως για όλους, καλό είναι να βρίσκουν όσο πιο πολλούς συμπαραστάτες και όχι πολέμιους φυσικά! Πόσο μάλιστα αν είναι νέοι άνθρωποι. Τις πόρτες και τις αγκαλιές πρέπει να τους ανοίγουν και όχι το αντίθετο, μήπως πάμε μπροστά επιτέλους! Ο Χριστός μας δίδαξε αγάπη, να αγαπάμε όλους τους συνανθρώπους μας! Σε μια πολιτισμένη χώρα σαν την Ελλάδα πρέπει να υπάρχει ΙΣΟΤΗΤΑ για όλους! Πρέπει και η εκκλησία να’ρθει πιο κοντά στους αγώνες και στα δίκαια αιτήματα του λαού. Ευτυχώς, τελευταία ιδιαίτερα, βλέπω να το κάνει όλο και πιο πολύ!
Πατέρα Μάρκο και πατέρες, πλησιάστε πιο πολύ τον απλό κόσμο, ειδικά τους νέους μας αφού το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να το κάνει! Πλησιάστε και τους αλλοδαπούς, γιατί όχι, άνθρωποι είναι και αυτοί! Όλες τις ειδικές ομάδες. Σταθείτε δίπλα τους και βοηθήστε να ενταχθούν μέσα στην κοινωνία μας! Τα παιδιά με τα ναρκωτικά επίσης, όλοι μαζί ας τα αγκαλιάσουμε για να τα σώσουμε! Ράμπες στους ναούς και στα μοναστήρια για να μπορούμε όλοι να πηγαίνουμε παντού, όπως με χαρά είδα την όμορφα ραμπούλα εδώ, στον Άγιο Μάρκο! Η κάθε ράμπα που φτιάχνεται είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και ένα βήμα προς τα μπρος για να ανοίξει το μυαλό όλων!
Φίλες και φίλοι, σε λίγους μήνες κλείνω 16 χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας, ένα λειτούργημα που το κάνω καλά από ότι λένε. Εγώ θέλω να σας διαβεβαιώσω πως θα συνεχίσω να αγωνίζομαι κοντά στον απλό, φτωχό και αδικημένο άνθρωπο! Η πόρτα μου και η καρδιά θα είναι ανοικτή για όλους, αρκεί βέβαια να ξέρουν το σωστό τρόπο για να μπουν μέσα… Τους άλλους που δεν…, απλά τους συγχωρώ, όπως έκανε- κάνει ο Χριστός μας!
Αυτά! Πατέρα, σας ευχαριστώ πολύ και πάλι! Χριστός Ανέστη σε όλους και σε όλες! Να είσθε καλά! Ο Θεός να είναι μαζί μας πάντοτε! 
Νίκος Ροδίτης
Πηγή: www.chiosnews.com ( 24/4/2011 Βράβευση Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο στο δημοσιογράφο Νίκο Ροδίτη Στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου, κατά το Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, παραμονή της εορτής του Αγίου.)