Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τρεις Κληρικούς τίμησαν οι Ιεροψάλτες της Δημητριάδος.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2012



Εκδήλωση βραβεύσεως τριών κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας διοργάνωσε τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» στην Ι. Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον νέο Ι. Ναό της Μονής, παρέστη  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος. Παρών ήταν επίσης και ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριος Στάθης.

Μετά την ακολουθία του εσπερινού, στην οποία έψαλαν οι μοναχές, τα μέλη του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ερμήνευσαν επίκαιρα κατανυκτικά τροπάρια του Τριωδίου. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Πέτρος Μπλάνας χαιρέτισε την εκδήλωση, εξηγώντας τον σκοπό της, που ήταν η απόδοση τιμής για την πολυποίκιλη πνευματική τους προσφορά στους: π. Αντώνιο Ζούπη, Γέροντα της Ι. Μονής, π. Αντώνιο Κούρια, εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Γορίτσας και π. Κωνσταντίνο Σταμάτη, εφημέριο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Δράκειας.
Στη συνέχεια προσφώνησε εκ μέρους και των άλλων δύο συνεφημερίων ο π. Αντώνιος Ζούπης, ενώ στον καταληκτήριο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε τη χαρά του για την πρωτοβουλία αυτή του Συνδέσμου Ιεροψαλτών, την οποία επαίνεσε ως έκφραση ενότητος της τοπικής μας Εκκλησίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση τιμητικών πλακών στους βραβευθέντες κληρικούς και με κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής.