Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

16-21 Απριλίου 2012, 6ήμερη Εκδρομή στα Επτάνησα, Κοινότητα Νέων Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού,



Κοινότητα Νέων Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

6ήμερη Εκδρομή

Επτάνησα Ελλάδος

ΔΙΑΚΑΙΝΙΣΙΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Αναχώρηση:16 Απριλίου , Επιστροφή 21 Απριλίου

1η Μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Λάρνακας στις 09.25ώρα πρωί για Κέρκυρα μέσω Μυτιλήνης. Νησί των Φαιάκων, τελευταίος σταθμός του Οδυσσέα στο δρόμο του για την Ιθάκη. Άφιξη, επιβίβαση σε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και αρχίζουμε με μια περιήγησηγια γνωριμία με την πόλη. Η συνέχεια μας φέρνει στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην πλατεία Σπιανάδα με τα ουζερί, μεζεδοπωλεία και τα καταστήματα αναμνηστικών δώρων.

2η Μέρα: ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται το ολόσωμο σκήνωμά του, το ναό της Αγίας Θεοδώρας με το Ιερό λείψανό της, το Φλωρεντιανού ρυθμού Αχίλλειο, χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, το περίφημο Κανόνι το μοναδικό Ποντικονήσι και τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, την Σπιανάδα. Συνέχεια θα έχουμε χρόνο για βόλτα, γεύμα και για να επισκεφθούμε τη πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, Παλαιοκαστρίτσα, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και το μοναστήρι της Παναγίας κτισμένο τον 13ον αιώνα στην κορυφή του λόφου απ’ όπου θα θαυμάσουμε τα νησιά Σκελούδι και Κολύβρι. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  

3η Μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΠΑΡΓΑ ΛΕΥΚΑΔΑ – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Πρόγευμα και αναχωρούμε μέσω των λιμανιών Κέρκυρας και  Ηγουμενίτσας για να επισκεφθούμε τη νήσο Λευκάδα με την πλούσια πολιτιστική παράδοση και πατρίδα των ποιητών Βαλαωρίτη και Σικελιανού. Επίσκεψη στο Νυδρί που είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της ανατολικής ακτής. Από εδώ φαίνονται τα νησάκια, Μεγανήσι, Σπάρτη, Καστρί, Μαδουρή και το Σκορπιό, νησί του Ωνάση. Εδώ θα έχουμε χρόνο για καφέ. Μετά συνεχίζουμε γεύμα και για προαιρετική επίσκεψη στο Σκορπιό. Αργά το απόγευμα μέσω των λιμανιών Λευκάδας και Κεφαλονιάς φθάνουμε στο ξενοδοχείο, που θα διανυκτερεύσουμε στην παραλιακή πρωτεύουσα της νήσου Κεφαλονιάς το Αργοστόλι. Τακτοποίηση. 

4η Μέρα: ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗΣ – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Μετά το πρόγευμα αρχίζουμε με μια σύντομη περιήγηση της πόλης και για να επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα όπου θα έχουμε την ευλογία να προσκυνήσουμε το Ιερό Λείψανο του ( Πέλμα) και να δούμε το εκκλησιαστικό μουσείοπου έχει το σάβανο του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Κων/πόλεως Γρηγορίου του Ε' , το επιτραχήλιο του Αγίου Νεκταρίου, το πουκάμισο του Αγίου Παναγή ή παπά-Μπασιά και άλλα. Ακολουθεί το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου πολιούχου του νησιού που βρίσκεται το ολόσωμο σκήνωμα του, το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, πρόκειται για ένα εξαιρετικό γεωλογικό φαινόμενο, του οποίου η οροφή της κεντρικής αίθουσας έχει πέσει. Έτσι οι επισκέπτες ξεκινώντας την περιήγησή τους στη λίμνη Μελισσάνη, έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν το φως που παιχνιδίζει στο νερό και στα τοιχώματα, εξαιτίας της ξεσκέπαστης αυτής οροφής. Στο κέντρο του σπηλαίου συναντάμε ένα μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο έχουν ανακαλυφθεί ευρήματα, που αποδεικνύουν τη λατρευτική λειτουργία του σπηλαίου κατά την αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για το σπήλαιο Δρογκαράτης. Θεωρείται από τα καταλληλότερα σπήλαια στην Ελλάδα για σπηλαιοθεραπεία και διαθέτει εξαίρετη ακουστική. Για το λόγο αυτόν, έχουν πραγματοποιηθεί  σημαντικές συναυλίες, όπως της Μ. Φαραντούρη και της υψίφωνου Εφ. Καράγιαννη. Η φύση έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο γλυπτικής, από σταλαγμίτες και σταλακτίτες, που δημιουργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το σπήλαιο είναι σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. Η συνέχεια μας φέρνει στη κοσμοπολίτικη πόλη Αγία Ευφημία. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα και για γεύμα σε μια από τις παραλιακές ψαροταβέρνες. Στην επιστροφή μας προς το ξενοδοχείο καθοδόν θα έχουμε προσκύνημα στον Ναό της Θεοτόκου « Παναγίας  Φιδούσας » όπου θα γνωρίσουμε και για το θαύμα με τα λεγόμενα Φίδια. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο γραφικό Λιθόστρωτο, με τα Καφέ, τα Ουζερί, το αρχαιολογικό και Ιστορικό Λαογραφικό μουσείο. Διανυκτέρευση

5η Μέρα: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε με καράβι για να επισκεφθούμε την Ιθάκη, νησί και πατρίδα του Οδυσσέα. Θα έχουμε μια περιήγηση για να δούμε διάφορα αξιοθέατα, προσκυνήματα, χρόνο για γεύμα και για ψώνια σε καταστήματα αναμνηστικών δώρων στο νησί. Συνεχίζουμε το απόγευμα με καράβι για Πάτρα με προορισμό την Αθήνα μέσω του ισθμού της Κορίνθου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η Μέρα. ΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΝΤΑΩ ΠΕΝΤΕΛΗΣ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη. Να την αξιοποιήσετε όπως εσείς το επιθυμείται. Να την αφιερώσετε για τα ψώνια σας, ή να επισκεφθείτε το Μουσείο της Ακρόπολης, ή να επιβιβαστείτε στο εκδρομικό τρενάκι για μια περιήγηση της αρχαιότητος της Αθήνας και να γευματίσετε. Στις 3.00 ώρα το απόγευμα αναχωρούμε για  να επισκεφθούμε τη μονή Παντοκράτορος στο Νταού Πεντέλης και την μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Η συνέχεια μας φέρνει στο αεροδρόμιο Αθήνας όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Κύπρο.
ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:€595.
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:€135επιπλέον
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: ·   Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα Κέρκυρα – Αθήνα Λάρνακα ·   Φόροι αεροδρομίων ·   Διαμονή 3 βράδια σε ξενοδοχεία Α’ και 2 σε Β Κατ. με    πρόγευμα ·   Μεταφορές και περιηγήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν   ·   Εισιτήρια των φέρρυ για Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Πάτρα.      ·   Έμπειρο συνοδό  ·   Μεταφορά από Λεμεσό προς και από το αεροδρόμιο Λάρνακας.   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI: ·   Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, λίμνες και   σπήλαια ·   Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ότι προτεινόμενο ·   Γεύματα και Δείπνα
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ 250 € ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΧΡΙ  20  ΜΑΡΤΙΟΥ 2012     
ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ  99334381 ΜΥΡΩ  ΚΑΙ  99489135 ΘΕΟΔΟΣΙΑ .

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας/

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/