Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Δραματική έκκληση του Μακαριωτάτου για τα νοικοκυριά που υποφέρουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μιλώντας χθες σε εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα σε κρίση», που διοργάνωσε ο Ανθρωπιστικός Σύνδεσμος Αθηνών στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας, αναρωτήθηκε για το μέλλον της Ευρώπης. Σημείωσε μάλιστα με έμφαση τη μη αναφορά του Χριστιανισμού στο ευρωπαϊκό Σύνταγμα, λέγοντας ότι «ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε καν ρίζες χριστιανικές».


Αναφερόμενος στη σημερινή οικονομική κρίση και στο πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, ο Μακαριώτατος έκανε δραματική έκκληση στις Τράπεζες λέγοντας ότι "πρέπει να δείξουν κατανόηση και να διευκολύνουν τους δανειολήπτες με παράταση...είναι δράματα αυτά οικογενειακά, που αν δεν τα προσέξουμε, όση υπομονή κι αν έχουμε, η έκρηξη είναι δύσκολο να κρατηθεί". Απευθυνόμενος μάλιστα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλο, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε διευκόλυνση των δανειοληπτών, που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Καταλήγοντας, ο Μακαριώτατος θύμισε το κήρυγμα της μετάνοιας, που «σημαίνει να αλλάξω τρόπο ζωής, ν’ αλλάξω μυαλά και τρόπο πορείας. Αυτό είναι το φάρμακο για την κρίση». Ακόμη, έγινε γνωστό ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που θα συγκληθεί τον Μάρτιο, έχει ως θέμα: «Η Εκκλησία μπροστά στην κρίση».