Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Στις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και στο ρόλο των Oρθοδόξων Eκκλησιών........

Στις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και στο ρόλο των Oρθοδόξων Eκκλησιών αναφέρθηκε σε ομιλία του στους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Balamand ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσας


Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 11:43

instituteΣτις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και στο ρόλο των Oρθοδόξων Eκκλησιών αναφέρθηκε σε ομιλία του στους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Balamand ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας στη διάρκεια της τετραήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λίβανο. «Η οικονομική κρίση είναι το πιο επώδυνο σύμπτωμα μιας νόσου, η οποία είναι πρώτιστα πνευματική», είπε ο κ. Δήμτσας, επισημαίνοντας ότι «η κρίση δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά είναι το αποτέλεσμα της απληστίας και της αλαζονικής διαχειρίσεως του κόσμου μας και των αδύναμων αδελφών μας απανταχού της γης. H κρίση των θεσμών και η ηθική έκπτωση και αδιαφορία που διέπουν τη ζωή των ανθρώπων, πρόσθεσε στην ομιλία του, αλληλοτροφοδοτούνται και το τελικό τους αποτέλεσμα γίνεται ορατό στις αποτυχίες και τα προβλήματα που σωρεύονται στην παγκόσμια οικονομία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι ορθόδοξες εκκλησίες και τόνισε ότι δε θα μπορούσαν να μη χαρακτηρίζονται τόσο από την αγάπη, όσο και για τη φιλανθρωπία τους προς το δοκιμαζόμενο από τη σημερινή οικονομική κρίση άνθρωπο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύνολό της δεν είναι φιλάνθρωπη από τυπικό και ευσεβιστικό ενδιαφέρον για τον πάσχοντα άνθρωπο. Είναι φιλάνθρωπη ακολουθώντας το παράδειγμα του Ιδρυτού και Κυβερνήτου της Ιησού Χριστού, αφού η ίδια η ύπαρξη της Εκκλησίας οφείλεται στη φιλανθρωπία Του και στην απόφασή Του αυτή να αποτελεί κιβωτό σωτηρίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, κατέληξε, έχει όχι απλώς το δικαίωμα, αλλά την υποχρέωση να παρασταθεί στο δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση άνθρωπο ακολουθώντας το παράδειγμα του Φιλανθρώπου Σωτήρος Χριστού».

Τέλος, ο κ. Δήμτσας παρουσίασε το έργο της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» και απάντησε σε ερωτήσεις των φοιτητών.

Img5837