Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι αποφάσεις της τέταρης συνεδρίας της Δ.Ι.Σ.


Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011, στην τετάρτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Στη συνέχεια ανεγνώσθη επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου, δια της οποίας υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απεφάσισε να αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Σεβασμιώτατο, για τις μέχρι τούδε προσφερθείσες υπηρεσίες του και, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού 211/2010, ομοφώνως όρισε τον Πρόεδρο και τα Αρχιερατικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, επί τριετεί θητεία, ως κατωτέρω :

Πρόεδρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος.

Μέλη :

– ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, με αναπληρωτή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο,

– ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με αναπληρωτή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Επειδή έληξε η τριετής θητεία του κ. Αντωνίου Ζαμπέλη, στην θέση του Γενικού Διευθυντού της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή τόσον στον ίδιο, για τις μέχρι τούδε προσφερθείσες υπηρεσίες του, όσον και προς την Εμπορική Τράπεζα και, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κανονισμού 211/2010, ομοφώνως όρισε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Αντώνιο Αβραμιώτη, μέχρι σήμερα Διευθυντή Διοικήσεως της Ε.Κ.Υ.Ο., στην θέση του Γενικού Διευθυντού της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, επί τριετεί θητεία.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου