Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Εθνική Επέτειος

«Η Εθνική Επέτειος έχει μεγάλη σημασία ιδιαίτερα στην εποχή μας που οι καινούριες ιδέες θέλουν να βάλουν τις αξίες στο περιθώριο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την επίσκεψή του στο Μαράσλειο


Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 10:31

marasl1 Στην επετειακή εκδήλωση για το 1821 που ετοίμασαν οι μαθητές του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης παρευρέθηκε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Ο Μακαριώτατος παρακολούθησε την εκδήλωση που είχαν οργανώσει τα παιδιά και στη συνέχεια συνομίλησε για πολλή ώρα μαζί τους, ενώ τους μοίρασε δώρα που είχε προετοιμάσει η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αναφερόμενος στην Εθνική Επέτειο ο Μακαριώτατος υπογράμμισε πως «η Επανάσταση του ΄21 ήταν μία ιστορική ανάγκη. Ένας συνδυασμός αγώνα και πίστεως». Αναφέρθηκε δε στη σημασία της, «ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή που αυτά τα πράγματα απαξιώνονται, γιατί έρχονται πολλές καινούριες ιδέες που θέλουν να βάλουν τις αξίες μας στο περιθώριο». Ανακοίνωσε μάλιστα πως σύντομα η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα προκηρύξει και έναν μαθητικό διαγωνισμό, στον οποίο τα παιδιά του Μαράσλειου θα κληθούν να γράψουν μία έκθεση για τον αγαπημένο τους ήρωα του 1821.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους ανθρώπους που, όπως είπε, «σμιλεύουν τον χαρακτήρα των παιδιών μας». «Ο σκοπός της Εκκλησίας δεν άλλαξε και παραμένει ο ίδιος στους αιώνες. Να δείξει στους ανθρώπους πώς θα βρουν το νόημα της ζωής» τους ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να βγούμε στην κοινωνία ξεκινώντας από τα παιδιά. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να κρατήσουμε τον ιστό της κοινωνίας».

Τον Μακαριώτατο συνόδευσε κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της φιλανθρωπικής εταιρείας κ. Κ. Δήμτσα.

marasl

marasl2

marasl4

marasl3