Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και του Άραφου Χυτώνος του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως, με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου καθώς και τεμαχίου του Άραφου Χιτώνος του Κυρίου εκ της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου-Όρους προς πνευματικήν ενίσχυσιν του λαού της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα πολύτιμα προσκυνήματα εκόμισαν ο Ιερομόναχος π. Αλέξιος και ο μοναχός π. Νικόδημος. Η υποδοχή έλαβε χώρα έμπροσθεν του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου - Λαγκαδά , υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Κατόπιν, τελέσθηκε Δοξολογία και Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε, τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος - Αγίου Όρους, το Ηγουμενοσυμβούλιο καθώς και τους πατέρες που απέστειλε η Μονή ως εκπρόσωπους της τόνισε ότι η άφιξη των πολυτίμων θησαυρών στην Ιερά Μητρόπολή μας αποτελεί γεγονός υψίστης πνευματικής σημασίας και σημείωσε τη σωστική αξία του Τιμίου Ξύλου στη ζωή του Χριστιανού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διά μέσου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού το « Ξύλον της παρακοής » έγινε « Ξύλο ζωής και σωτηρίας».

Στην αντιφώνησή του ο π. Αλέξιος, εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, αφού μετέφερε τις ευχές του καθηγούμενου π. Γαβριήλ και των πατέρων της Μονής, επήνεσε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την πρωτοβουλία που έλαβε να κομισθεί ο Τίμιος Σταυρός στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών της επαρχίας μας.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι τα ιερά Θησαυρίσματα θα παραμείνουν έως την Κυριακή 20 Μαρτίου προς προσκύνησιν του χριστεπωνύμου πληρώματος. Καθ’ όλο το διάστημα θα τελούνται καθημερινώς Ιερές Ακολουθίες συμφώνως με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.

Photo Gallery