Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Οι επτά κοινές δράσεις που συμφώνησαν να αναλάβουν από κοινού η Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» και η Θεολογική Σχολή του Balamand στο Λίβανο

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 14:12

DSC00056Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο με απόλυτη επιτυχία οι τριήμερες εργασίες της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» με τη Θεολογική Σχολή του Balamand στο Λίβανο. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κάρρας και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Επιφάνιος και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας συμφώνησαν σε μια πολυεπίπεδη συνεργασία επτά σημείων που περιλαμβάνει:

· Τη διδασκαλία, στη Θεολογική Σχολή, μαθημάτων ελληνικής γλώσσας (αρχαία ελληνικά και νεοελληνική) συνολικής διάρκειας 400 ωρών σε 28 εβδομάδες (πρώτο έτος φοίτησης). Οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της εκμάθησης της γλώσσας το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Την ευθύνη των μαθημάτων θα έχει η Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» η οποία και θα φιλοξενεί το καλοκαίρι τους φοιτητές. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα (για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος), ενώ οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Άγιο Όρος, ιερά προσκυνήματα και Μητροπόλεις

· Την ίδρυση από την Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας στο μοναστήρι του Balamand.

· Τη συνδιοργάνωση το Φεβρουάριο του 2012 στο Πανεπιστήμιο Παγκόσμιου Συνεδρίου με θέμα «Μεθοδολογία, ερμηνεία και θεολογία των Αντιοχειανών Σχολών» (Αντιοχείας, Εδέσσης και Νισιμπί) με τη συμμετοχή 35 καθηγητών Πανεπιστημίου απ’ όλο τον κόσμο.

· Τη διοργάνωση ομιλιών στους φοιτητές από έλληνες καθηγητές των θεολογικών Σχολών.

· Την κοινή ανατύπωση χειρογράφων από το Κέντρο Συντήρησης του Πατριαρχείου και τη διοργάνωση κοινής έκθεσης χειρογράφων σε Ελλάδα και Μέση Ανατολή.

· Τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου με ελληνικά συγγράμματα και τεχνολογική υποστήριξη.

· Τον σχεδιασμό κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κάρρας κ. Επιφάνιος προσκάλεσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στο Balamand στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου προκειμένου να μιλήσει στους φοιτητές. Σε δηλώσεις του ο Επίσκοπος και Κοσμήτορας της Σχολής κ. Επιφάνιος ανέφερε:

«Εδώ στο Balamand και πάνω σ’ αυτόν τον ωραίο και ευλογημένο λόφο με την ευλογία της Παναγίας συναντηθήκαμε με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σακούρ, εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Αθήνα, και το Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και συζητήσαμε με σοβαρότητα περί της συνεργασίας ανάμεσα στη Θεολογική Σχολή Άγιος Δαμασκηνός και την «Αποστολή». Όλα αυτά έγιναν με την ευλογία των Προκαθημένων των δύο εκκλησιών, Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιγνατίου και Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, και καταλήξαμε ήδη σε μία αρχική συμφωνία συνεργασίας. Δοξάζουμε το Θεό που ευλογεί την Ορθόδοξη Εκκλησία για να αναπτύσσεται με αγάπη και ειρήνη».

Ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σημερινή ημέρα καθώς η επανέναρξη των μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να διαβάζουν την Αγία Γραφή και τους Πατέρες από το πρωτότυπο κείμενο. «Νοιώθουμε», είπε ο κ. Δήμτσας, «μια οικογένεια εν Χριστώ και όπως δίδαξε ο Απόστολος Παύλος στην Αθήνα έχουμε Θεό και Πατέρα από το ίδιο αίμα. Είμαστε ένα γένος».

DSC00054