Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, η Κιβωτός της Ορθοδοξίας.

Πειραιάς, 2 Σεπτεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, η Κιβωτός της Ορθοδοξίας.  Η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τη δύναμη της πίστης για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία και την κοινωνία.
Διαβάστε αύριο στην Κιβωτό:
⦁    Οι ... ιερείς της Κυριακής

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εθελοντής παπάς.
Η δραστική μείωση των προσλήψεων και σε ιερείς οδήγησε πολλές μητροπόλεις στην αναζήτηση εθελοντών κληρικών – οι οποίοι συνεχίζουν να ασκούν κανονικά το επάγγελμά τους – προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε όλη τη χώρα. 

⦁    Αφιέρωμα: Χρυσόστομος
Ο άγιος – ήρωας των Ελλήνων, που βρήκε φρικτό θάνατο στη Σμύρνη πριν από 93 χρόνια.

Συνέντευξεις:
⦁    Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος: «Οφείλουμε να στηρίξουμε τη νεολαία». Ο Μητροπολίτης τάσσεται υπερ των νέων και υποστηρίζει τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. 
⦁    Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος, Ησυχιος: «Νέο κύμα διώξεων στη Μέση Ανατολή». Ο Μητροπολίτης υποστηρίζει ότι ξενόφερτες δυνάμεις στην περιοχή απειλούν τους Χριστιανούς.

⦁    Ρεπορταζ
Οι Αλβανοί στη Χιμάρα θέλουν να ξεριζώσουν την Ορθοδοξία. 

⦁    Σεπτεμβριανά. 60 χρόνια από τη νύχτα της κολάσεως για τους Ρωμιούς της Πόλης.

⦁    Η λίστα της UNESCO. Τα ελληνικά εκκλησιαστικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Περιλαμβάνει 17 μνημεία. Σχεδόν τα μισά από αυτά έχουν ιδιαίτερη σχέση με την ιστορική εξέλιξη του Χριστιανισμού στον ελλαδικό χώρο.
⦁    Ενας «Φάρος» στο Δεντροπόταμο Θεσσαλονίκης για τα παιδιά «ενός κατώτερου Θεού». Το έργο του Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη. 

Αρθρογραφούν: π.Δ.Θεοφίλου, Μ.Γ. Βαρβούνης, Γ.Αθ. Τσούτσος, Παν. Δρακόπουλος,  Λ.Ι. Χατζηφώτη, Γ. Βασιλείου, Χρ. Αποστολίδης, Ε. Μαριανού


Μαζί, 2 προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας:
Νέο ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ βιβλίο “Τίμιος Σταυρός”

Ενα μεγάλο αφιέρωμα για τον πιο πολύτιμο θησαυρό του Χριστιανισμού, το Τίμιο Ξύλο.   

«Χριστός ο αληθιμός Θεός ημών… δυνάμει του τίμιου και ζωοποιού Σταυρού… ελέησαι και σώσαι ημάς»
Η Εκκλησία τιμά και προσκυνά τιμητικά τα ιερά λείψανα των Αγίων και τα άμφια της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πολύ περισσότερο τον Τίμιο Σταυρό, που είναι «ο φύλαξ πάσης της οικουμένης, η ωραιότης της εκκλησίας και των πιστών το στήριγμα». Από τότε που η Αγία Ελένη βρήκε τον Τίμιο Σταυρό στα Ιεροσόλυμα, είναι μεγάλο απόκτημα και θησαυρός για κάθε πόλη και μοναστήρι, που μπορεί να έχει ένα ελάχιστο κομμάτι από το Τίμιο Ξύλο.

Ακόμη, 2 ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ CD
Οκτώηχος Βυζαντινή Θεία Λειτουργία | HXOΣ Πλάγιος Β’

Μια εκπληκτική συλλογή 16 CD που κυκλοφορούν για πρώτη φορά, με τη ζωντανή ηχογράφηση της Οκτωήχου Βυζαντινής Θείας Λειτουργίας.
Τα 2 πολύτιμα CD που σας προσφέρει κατά αποκλειστικότητα η εφημερίδα Κιβωτός αυτή την Πέμπτη, περιλαμβάνουν τον ήχο πλάγιο του δεύτερου. Τη συλλεκτική αυτή έκδοση προλογίζει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Ψάλλει η χορωδία των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης