Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Εκατοντάδες πιστοί στην εορτή της Μεγαλόχαρης στα Χανιά!


Πλημμύρισαν από εκατοντάδες πιστούς  οι ναοί της πόλεως μας που είναι αφιερωμένοι στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου μας.
 Πιστοί από κάθε πλευρά της πόλης μας με τάματα στα χέρια και με κατάνυξη προσκήνυσαν την Μεγαλόχαρη, που υποδέχτηκε όλο τον κόσμο στο κέντρο κάθε ναού, ακούγοντας τα προβλήματα σαν μάνα, τις ανάγκες του.

Στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Παναγίας στο Αρώνι τελέστηκε ο μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού συμπροσευχούμενων του οικείου Εφημερίου π. Μιχαήλ Κογιαννάκη, Κληρικών της Μητροπόλεως μας και πλήθους πιστών που ήρθαν να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Κοιμήσεως της Παναγίας της Αρωνιανής. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος συλλιτανευόντων των ιερέων και των ευσεβών πιστών.
Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν από νωρίς της Τετάρτης στην παραθαλάσσια περιοχή του Πλατανιά, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας στον  Ιερό Ναό της Παναγίας της Γυρογυαλιτίσσης της Φανερωμένης και να λάβουν μέρος στον μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Δημητρίου Παρασκάκη.
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας υποβασταζόμενος από κρητικούς άνδρες με παραδοσιακές στολές, και ψάλλοντας τα εγκώμια γυναίκες από την ενορία,  στους κεντρικούς δρόμους του Πλατανιά, ενώ  η πομπή συγκεντρώθηκε  παρουσία του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, του Αντιδημάρχου κ. Νικολάου Δασκαλάκη, πλήθους παραγόντων της περιοχής και εκατοντάδων πιστών, στην κεντρική πλατεία όπου έγινε δέηση για τους απανταχού Πλατανιανούς. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο μπροστά στο σπίτι του μακαριστού εφημερίου του Πλατανιά, πατρός Γεωργίου Μαραμπουτάκη και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων ηρώων.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Σπλάντζια Χανίων η Παναγία με τον μεγαλοπρεπέστατο στολισμό της δέσποζε στο κέντρο του Ιερού Ναού με την χορωδία να ψάλλει τα εγκώμια και στην συνέχεια με την λαμπρή περιφορά στο ενετικό λιμάνι Χανίων συλλιτανευόντων του οικείου εφημερίου Πρωτ. Εμμανουήλ Μπλαζάκη και του συνεφημερίου του π. Δημητρίου Λιόλιου καθώς και εκατοντάδων ευσεβών πιστών.
Πανηγυρικά εόρτασε ο παλαιοχριστιανικός ναός της Παναγίας στην Αγυία ζωντανεύοντας μνήμες και παραδόσεις μιας μακρινής και αξέχαστης περιόδου.Την Ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού τέλεσε ο οικείος Εφημέριος Πρεσβ. Στυλιανός Σταγάκης μαζί με τον π. Νικόλαο Λαδόπουλο, ενώ δεκάδες οι πιστοί απέδωσαν τιμές στην Θεομήτορα.
Στα Τσικαλαριά και στο Λουτράκι Κυδωνίας από νωρίς οι γυναίκες ανθοστόλισαν τους Επιταφείους  και τις εικόνες για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της  Παναγία μας ενώ στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Φρε Αποκορώνου ο π. Εμμανουήλ Μπλανούσα τέλεσε με τους ενορίτες του τον μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό στο όμορφο ιστορικό  ξωκλήσι.
Τσικαλαριά:
Λουτράκι:
ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τους: π. Στυλιανό Σταγάκη, κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, κ. Αντωνία Στέφαν, κ. Ιωάννη Φουντουλάκη, κ. Εμμανουήλ Σταμπολάκη, Φρες Χανιά fb και sebolia fb