Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Συλλειτουργο για τον Αγιο Σπυριδωνα στην Πολωνια‏.

b1Με την ευκαιρεία 
της μεταφορας
της δεξιας χειρος
του Αγιου
Σπυριδωνος
στην Πολωνια.
Με ιδιαιτερη λαμπροτητα πραγματοποιηθηκε σημερα Κυριακη 16 Αυγουστου 2015 αρχιερατικο συλλειτουργο προεξαρχοντος του Μακ. Μητροπολιτου Βαρσοβιας και πασης Πολωνιας κ. Σαββα στον καταμεστο ιερο καθεδρικο ναο αγιας Μαριας της Μαγδαληνης στην Βαρσοβια. Με τον Μακαριωτατο κ. Σαββα συλλειτουργησαν ο Σεβ. Μητροπολιτης Κερκυρας κ. Νεκταριος, ο Αρχιεπισκοπος Lublin & Chelm κ. Αβελ και ο επισκοπος Semiatycze κ. Γεωργιος.

Μετα το περας της θειας λειτουργιας ακολουθησε λιτανεια περιξ του ιερου ναου.
Σε προσφωνηση του ο Μακαριωτατος ευχαριστησε τον Μητροπολιτη Κερκυρας για την μεγαλη ευλογια της μεταφορας της δεξιας χειρος του Αγιου Σπυριδωνος στην Πολωνια και επισημανε οτι ο Αγιος Σπυριδων ενωνει με την παρουσια του δυο λαους τοσο μακρινους και με διαφορετικο πολιτισμο. Ακολουθως απενειμε στον Σεβ. Μητροπολιτη το παρασημο της Πολωνικης Εκκλησιας.
Ο Σεβ. Μητροπολιτης Κερκυρας στην αντιφωνηση του επεσημανε οτι η δυναμη της πιστεως ειναι εκεινη που ενωνει διαφορετικους λαους και πολιτισμους και η παρουσια των ιερων λειψανων αλλα και του οικουμενικου Αγιου Σπυριδωνος φανερωνει αυτην την ενοτητα.
Το προσκυνημα συνεχιζεται με την μεταφορα της δεξιας χειρος του Αγιου Σπυριδωνος σε πολεις της Πολωνιας.
image004 image004 image004 image004