Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο ΣΕΒ. ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ Ι.ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ.


Με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β' ιερούργησε σήμερα 20 Αυγούστου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς του Ιερού Ιδρύματος και παρεπιδημούντες Κληρικούς, ο οποίος βρίσκεται στην Ιερά Νήσο επικεφαλής πολυμελούς ομάδας αποτελουμένης από 56 νέους κατηχητές, κατηχήτριες, κατασκηνωτικά στελέχη και ιερόπαιδες πραγματοποιώντας 3ήμερη Εκπαιδευτική και Προσκυνηματική Εκδρομή.

                  Ο Μητροπολίτης Κίτρους πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας αναφέρθηκε στο πάνσεπτο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αποτελεί ένα πνευματικό εγερτήριο, που μας καλεί σε πνευματική αφύπνιση και εφαρμογή του θελήματος του Θεού στη ζωή μας.
                  Στη συνέχεια, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Ποιμενάρχη μας κ. Δωρόθεο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος της εκπαιδευτικής και προσκυνηματικής αυτής εξόρμησης του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Κίτρους.
                  Οι νέοι έφθασαν στην Ιερά Νήσο Τήνο το απόγευμα της Τρίτης 18 Αυγούστου και ακολουθώντας την προσκυνηματική πομπική οδό, που οδηγεί από το λιμάνι στον Ναό, προσκύνησαν το ιερό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης και τέλεσαν το Μικρό Απόδειπνο.
                  Την Τετάρτη 19 Αυγούστου επισκέφθηκαν και προσκύνησαν στην Ιερά Μονή "Κυρίας των Αγγέλων" Κεχροβουνίου, όπου η Οσία Πελαγία οραματίστηκε την εύρεση της ιεράς Εικόνας. Στη συνέχεια μετέβησαν στην ιστορική περιφέρεια Πανόρμου, όπου συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δωρόθεο Β', ο οποίος καλοσώρισε με θερμά λόγια τόσο τον Μητροπολίτη Κίτρους όσο και τους νέους, ευχόμενος καλή διαμονή.
                  Να σημειωθεί ότι η ομάδα των νέων, με προτροπή του Σεβ. Κίτρους, προσευχήθηκαν στη Μεγαλόχαρη ιδιαίτερα υπέρ υγείας του Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου, ο οποίος υπηρέτησε στην Ιερά Νήσο ως διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής, και πολλοί Τήνιοι ρώτησαν ενδιαφερόμενοι για την πορεία της υγείας του.
                  Προ της αναχώρησης από το νησί, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Τήνου όπου ο Λιμενάρχης Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος του επέδωσε τον θυρεό του Λιμεναρχείου.
                  Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Τσιμπονίδης, Δήμητρα Φανερού