Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Άρχοντας Διδάσκαλος του Γένους ο κ. Νικόλαος Μέρτζος (ΦΩΤΟ).



Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο ιστορικό Νυμφαίο λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015.
Ο Σεβασμιώτατος κατόπιν σεπτής εντολής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, χειροθέτησε σε Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας με τον υψηλό τίτλο του "Διδασκάλου του Γένους", τον Νυμφαιώτη Νικόλαο Μέρτζο.

Ο Νικόλαος Μέρτζος είναι ένας άνδρας που διακρίνεται για την συγγραφική του προσφορά, κυρίως σε θέματα που αναδεικνύουν και προβάλουν τα εθνικά μας ζητήματα, για τις διακρίσεις του και την προσφορά του στην Ορθοδοξία, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον. Επίσης, σημαντική ήταν η προσφορά του στην αναγέννηση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, όπου αποτελεί πλέον το επιστημονικό δόρυ της Ελλάδος σε εθνικά και ιστορικά θέματα.
Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ συνεχάρη τον κ. Μέρτζο για την υψίστη αυτή τιμή που έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε έναν συμπατριώτη μας και του ευχήθηκε ο Δομήτωρ της Εκκλησίας μας Ιησούς Χριστός να του χαρίζει υγεία και δύναμη να συνεχίσει την προσφορά του.
Ο κ. Μέρτζος, βαθύτατα συγκινημένος για την υψίστη αυτή διάκριση, ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την αγάπη του και τη διάκριση που του δίδει η Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και ευχήθηκε να του χαρίζει η Παναγία μας πολλά έτη για να διακονεί και να καθοδηγεί τους πιστούς εις νομάς σωτηρίους.
Επίσης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας, τον αδελφό του Σεραφείμ, όπως χαρακτηριστικά είπε, και επεκτείνοντας το λόγο του δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να πει πως είναι ανάγκη να επανακτήσουμε την εθνική μας αυτοσυνειδησία για να βγούμε από το τέλμα που βρισκόμαστε.
Τέλος, ο Άρχοντας κ. Νικόλαος Μέρτζος τόνισε πως «ότι κάνω είναι η εξόφληση του χρέους μου προς το Γένος και την Πατρίδα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω για όσα χρόνια μου χαρίζει ο Θεός».