Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Με λαμπρότητα ο Εσπερινός του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο.

IMG 3169Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε το Σάββατο  13-7-2024 το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, χοροστατούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και του Ποιμενάρχου μας, Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Προ του «Νυν απολύεις…» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρουσίασε τους προσκεκλημένους Αγίους Αρχιερείς και τους προσφώνησε με εγκαρδιότητα εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία τους.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος Θεσπιών, ο οποίος αφού ευχαρίστησε εκ μέρους και του Αγίου Μάνης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αδελφική πρόσκλησή του, κήρυξε τον θείο λόγο. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αντίστοιχα και στο Γλυνάδο της Νάξου τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στα γραφικά στενά του χωριού.