Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ-ΑΛΥΚΕΣ.

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μιντιλογλίου Πατρών (Κοιμητήριο).
  Την Παρασκευή 26 Ιουλίου το πρωί, ο Θεοφιλέστατος εχοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πατρών ενώ, το απόγευμα της ιδίας ημέρας χοροστάτησε στον Μεθεόρτο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Αγία Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγιας Παρασκευής Κάτω Αχαΐας - Αλυκές.
  Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πως η αγία μας ορθόδοξος εκκλησία, η κιβωτός της σωτηρίας μας, έχει να παρουσιάσει ένα πλήθος αγίων μαρτύρων, νέων, γερόντων, πλούσιων και πτωχών, όπως και κληρικών όλων των βαθμών που έδωσαν την ζωή τους και το αίμα τους για τον Ιησούν Χριστόν.
  Μέσα σε αυτό το νέφος συγκαταλέγεται και η οσιοπαρθενομάρτυς αγία Παρασκευή που είναι ένα άνθος του παραδείσου, ένα φωτεινό άστρο του νοητού στερεώματος.
  Η αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη τον 2ο μ.Χ αιώνα από ευσεβείς γονείς τον Αγαθόνικο και την Πολιτεία. Η γέννηση της είναι καρπός προσευχής των εναρέτων γονέων της. Πολύ νωρίς η αγία έμεινε ορφανή, διένειμε την πατρική περιουσία της στους φτωχούς και έγινε απόστολος του Χριστού. Η αγία έζησε στα χρόνια των διωγμών, κατηγγέλθει ως χριστιανή και υπέστει φρικτά μαρτύρια και βασανιστήρια.
  Έμεινε πίστη άχρι θανάτου και έλαβε τον δια ξίφους θάνατον. 
  Τιμάμε και εορτάζουμε την αγία Παρασκευή διότι έζησε για την δόξα του Κυρίου. Να την παρακαλούμε να μας θεραπεύει τόσο τους σωματικούς όσο και τους ψυχικούς οφθαλμούς για να βλέπουμε την αγάπη του Αγίου Τριαδικού Θεού.
  Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τους πιστούς τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, πάμπολλα και αγιασμένα.
  Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.