Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Καλό μήνα_Καλό Δεκαπενταύγουστο_Βιβλία αφιερωμένα στην Παναγία μας με ένα ... κλίκ.

 

Καλό μήνα_Καλό Δεκαπενταύγουστο_Βιβλία αφιερωμένα στην Παναγία μας και το Πάσχα του Καλοκαιριού  με .... ένα κλίκ

Το 11ο βιβλιαράκι του αγαπημένου παππού Δημήτρη αναφέρεται στην μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συγγραφέας του ο παραμυθάς και αφηγητής Στέλιος Πελασγός. 

Όλη η οικογένεια είναι μέσα στο καράβι. Ταξιδεύουν για το νησί για να γιορτάσουν την Κοίμηση της Παναγίας, το Πάσχα του καλοκαιριού. Τα παιδιά συναγωνίζονται ποιο θα βρει περισσότερα από τα ονόματα της Παναγίας και κερδίζουν θαλασσινά κοχύλια. Μαθαίνουν από την εικόνα της Κοιμήσεως το νόημα της μεγάλης γιορτής και την μετάσταση Της στους ουρανούς.

• Αλήθεια, τι είναι τα «τετραδιάκια της Παναγίας»;

• Γιατί η Παναγία λέγεται και Πλατυτέρα των Ουρανών;

• Μήπως γιατί η αγκαλιά της είναι πιο πλατιά και από τον ίδιο τον ουρανό;

Τι όμορφη γιορτή που είναι ο Δεκαπενταύγουστος, η Κοίμηση της Παναγίας! 

Με δραστηριότητες


Η ζωή και τα προσκυνήματα της Παναγίας μέσα από τα μάτια δυο παιδιών.

Η Σέβη άνοιξε με προσοχή το καρυδένιο σεντούκι και μπροστά της απλώθηκαν όλες οι αναμνήσεις και η ζωή της γιαγιάς της. Καθώς παραμέρισε τις παλιές δαντέλες, τις περίτεχνες καρφίτσες, τις ξεθωριασμένες φωτογραφίες και τα κιτρινισμένα προσευχητάρια, το βλέμμα της τράβηξε ένα κόκκινο παλιό view master! Ουάου, είχαν τέτοια παιχνίδια τα παλιά χρόνια; 

Αυτό πρέπει να είναι της μαμάς, είπε ο Γεράσιμος και άρπαξε το παιχνίδι. «Προσκύνημα στην Παναγιά» έγραφε η χάρτινη στρογγυλή ταινία που είχε μέσα.

Η Σέβη και ο Γεράσιμος, οι ήρωες αυτής της ιστορίας, θα ταξιδέψουν νοητά στους Άγιους Τόπους, όπου περπάτησε και έζησε η Παναγία μας, θα μάθουν για τη ζωή της και με την ευλογία της θα ανακαλύψουν τη χαμένη εικόνα της!

 


Αφιέρωμα στην Παναγία....Λόγοι και σκέψεις με αφορμή την μεγάλη γιορτή που πλησιάζει.

Λόγοι ενός σημαντικού ιερέα  για τη γιορτή της Παναγίας μας.

«Για μας τους σημερινούς ανθρώπους που ταρασσόμαστε από τα αυξανόμενα πάθη μας και κλυδωνιζόμαστε στην ταραγμένη θάλασσα του βίου μας, που βρισκόμαστε σε απορία και απόγνωση, εξ αιτίας της συγχύσεως και της παραφροσύνης της αντιφάσεως και της διαψεύσεως, της αδιαφορίας και της σκληρότητας του πολιτισμού μας, η Θεοτόκος παραμένει το αιώνιο θαύμα, η μόνη καταφυγή και ελπίδα μας. «Προς τίνα καταφύγω άλλην, Αγνή; Πού προσδράμω λοιπόν και σωθήσομαι; Πού πορευθώ; Ποίαν δε εξεύρω καταφυγήν; Ποίαν θερμήν αντίληψιν; Ποίαν εν θλίψεσι βοηθόν; Ει σε μόνην ελπίζω, εις σε μόνην καυχώμαι, και επί σε θαρρών κατέφυγον». 

                                                                                 Απόσπασμα από το βιβλίο

 


Βουτιά στις τιμές λίγο πριν πάμε διακοπές