Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Η εορτή της Αγίας Θεοδοσίας στην Σαντορίνη,

 

Η εορτή της αγίας Θεοδοσίας τιμήθηκε και φέτος στην Μητρόπολη Θήρας καθώς θεωρείται η προστάτιδα των παραδοσιακών μεσαιωνικών οχυρωμένων οικισμών-καστελίων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κύριος Αμφιλόχιος την παραμονή της εορτής χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδοσίας Πύργου.Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδοσίας Ακρωτηρίου.
Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμ. Χριστοφόρος Καραμολέγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Μεσοπεντηκοστής επικεντρώνοντας την ομιλία του στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, το το οποίο παρουσιάζει τον Χριστός ως διδάσκαλο, τονιζοντας ότι ο Χριστός είναι η Σοφία και Λόγος του θεού και κατέληξε την ομιλία του με το συμπερασμα του Heisenberg για την επιστήμη: Ότι η πρώτη σταγονα στο ποτηρι της επιστημης σε κάνει αθεο ενω στη τελευταια κρυβεται ο Θεός.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις και ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Αγίας στα γραφικά σοκάκια του χωριού.