Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σεβασμιώτατος: «Να ζούμε το Μυστήριο της Πεντηκοστής κάθε ημέρα της ζωής μας».

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας, η Εορτή της Πεντηκοστής στην πόλη της Λαμίας και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθως χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό της Γονυκλισίας. 

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου. 

          Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Συμεών εμνημόνευσε ευλαβώς κατ’ όνομα στην Μεγάλη Είσοδο τους 148 προκατόχους του Αρχιερείς, Επισκόπους όλων των πάλαι ποτέ διαλαμψασών Επισκοπών της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, όλο τον Επισκοπικό Κατάλογο από τον Άγιο ένδοξο Απόστολο Ηρωδίωνα έως και τους μακαριστούς διατελέσαντες Μητροπολίτες Φθιώτιδος.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών τόνισε χαρακτηριστικά:

          « Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας θεολογούν και μας διδάσκουν, ότι η πρώτη Πεντηκοστή συντελέστηκε με τη δημιουργία του κόσμου, με την πνοή με την οποία ο Θεός Δημιουργός έφερε τον άνθρωπο πάνω στον κόσμο και από τότε συνεχώς δίνεται η ευκαιρία στον άνθρωπο να ζει το Μυστήριο της Πεντηκοστής με κομβική στιγμή, πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Χριστού στο Υπερώο, όπου οι μαθητές έχουν την επιδημία του Αγίου Πνεύματος, την εκπλήρωση των επαγγελιών και των προθεσμιών και αποτελεί αυτή η ημέρα τη Γενέθλιο Ημέρα της Εκκλησίας μας, αλλά και μέσα στη ζωή μας κάθε φορά που ο άνθρωπος λαμβάνει το Άγιο Πνεύμα ζει το μυστήριο της Πεντηκοστής. 

Κάθε μέρα ζητούμε το Πανάγιο Πνεύμα να έρθει να φωτίσει τη ζωή μας, για να ζούμε το Μυστήριο της Πεντηκοστής. Στις ευχές της γονυκλισίας μνημονεύσουμε και τους κεκοιμημένους, γιατί ακριβώς όλοι οι προπάτορές μας κατά σάρκα και κατά πνεύμα με τους 148 Αρχιερείς προκατόχους μου που μνημόνευσα κατ’ όνομα και αυτούς που Κύριος ο Θεός γινώσκει, όλοι οι ιερείς, όλοι οι βαπτισμένοι χριστιανοί, κάθε μάνα και κάθε πατέρας κάθε παππούς και κάθε γιαγιά, κάθε αδελφός από γενεά σε γενεά, κάθε ανάδοχος στο Μυστήριο του Βαπτίσματος βιώνει το Μυστήριο της Πεντηκοστής και μεταφέρει την πνοή του Αγίου Πνεύματος από γενεά σε γενεά για να ζούμε συνεχώς μέσα στην Πεντηκοστή, μέσα στη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Ζούμε διαρκώς Πεντηκοστή. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους σας, σε όλους μας να αξιωνόμαστε στο υπερώο της καρδιάς μας να λαμβάνουμε το Άγιο Πνεύμα, να έχουμε φωτισμό Θεού, να ζούμε το Μυστήριο της Πεντηκοστής κάθε ημέρα της ζωής μας που είναι το Μυστήριο της ενότητας, που είναι το Μυστήριο της Εκκλησίας, που είναι το Μυστήριο της κοινωνίας, που είναι το Μυστήριο της αγάπης».

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ