Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κερκύρας λειτούργησε και τέλεσε τον εσπερινό της Γονυκλισίας το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από τον λόγο του Χριστού ότι όποιος πιστέψει σ’ Αυτόν θα λάβει την χάρη των ποταμών του Αγίου Πνεύματος ως ύδωρ ζων. Στην Παλαιά Διαθήκη, κατά την πορεία τους στην έρημο, οι Ιουδαίοι δεν είχαν κάποια στιγμή νερό να πιούνε και ο Μωυσής έτεμε τον βράχο και βγήκε από εκεί νερό. Γι’ αυτό και ο Χριστός μιλά για το ζων ύδωρ του Αγίου Πνεύματος, μόνο που τώρα δεν είναι υλικό αυτό το νερό, αλλά πνευματικό.
 Η ιουδαϊκή συναγωγή και το συνέδριο στα χρόνια του Χριστού δεν αποδέχονταν ότι ο Χριστός ήταν ο Μεσσίας. Αυτό επέφερε σχίσμα. Όμως ο Χριστός επέμεινε και τους είπε ότι Εκείνος είναι το φως της ζωής. Για να Τον προσεγγίσει κάποιος πρέπει να πορεύεται με πίστη και αγάπη, για να μπορεί να λάβει την γνώση της αλήθειας διά του Αγίου Πνεύματος στην ζωή της Εκκλησίας. Το Άγιο Πνεύμα μεταποιεί την πέτρινη καρδιά μας σε σάρκινη, σε πνευματική. Φωτίζει κάθε σκοτάδι. Καθαρίζει τη σκέψη. Καθαρίζει την καρδιά. Αφαιρεί τα εφάρματα συναισθήματα. Διαγράφει τις αμαρτωλές πράξεις από τη ζωή του καθενός, αρκεί να έχουμε ειλικρινή μετάνοια και εκζήτηση της σωτηρίας.
Το βράδυ του Μυστικού Δείπνου ο Χριστός έδωσε μία ακόμη αλήθεια για τον Θεό Πατέρα. Όταν ο Φίλιππος του ζήτησε να τους γνωρίσει τον Πατέρα, ο Χριστός του απάντησε ότι όποιος γνωρίζει Εκείνον, γνωρίζει τον Πατέρα, διότι ο Χριστός του στέλνει το Πανάγιον Πνεύμα. Και το Άγιο Πνεύμα δίδεται εις πνευματικήν μεταποίησιν όλων. Και όλοι ακούνε το μήνυμα του Ευαγγελίου στη γλώσσα που καταλαβαίνει. Ο Υιός εμφανίζει τον Πατέρα και γνωρίζουμε τον Πατέρα διά του Υιού και λαμβάνουμε το Πανάγιον Πνεύμα διά της ζωής της χάριτος.
Σήμερα ο κόσμος μας είναι στερημένος από φως πνευματικό, από αλήθεια, από Θεό. Οδηγηθήκαμε στο να κλείσουμε τα μάτια στο φως από εκείνους που τους εμπιστευτήκαμε να διαχειριστούν τις ζωές μας, καθότι μας παρέσυραν στην ευμάρεια, στα υλικά αγαθά. Χρειάζεται λοιπόν μετάνοια και αφύπνιση, χρειάζεται φώτιση από το Πανάγιον Πνεύμα, ώστε να δούμε τη ζωή διαφορετικά, πνευματικά.
Ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος στη ζωή τους και να προχωρούν με αγάπη στον Θεό.