Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ο Σεβασμιώτατος στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού.

Εκ της ιστοσελίδος ΡΟΜΦΑΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, που η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των 318 Πατέρων των συγκροτησάντων την Α’ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ. στην Νίκαια της Βιθυνίας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατόπιν ευλογίας και σεπτής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ευγενή προσκλήσει του Παν. Αρχιμ. π. Ιωαννικίου Κουλιανόπουλου προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον Γενικό του Αρχιερατικό Επίτροπο Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεο Ζέρβα, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ιωαννίκιο και τους εφημερίους του ως άνω Ναού. Επικεφαλής του Λαού του Θεού ήταν ο τ. Υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, Αρκάς στην καταγωγή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι άνθρωποι θεωρούμε ότι είμαστε οι πάντες λογικοί, σύμφωνα με τον Άγιο Αντώνιο, όμως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι λογικοί, αλλά εκείνοι που έχουν λογική ψυχή, που καταλαβαίνουν δηλαδή πως να αρέσουν και να υπακούουν στο Θεό».

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, δίδαξε πως ο άνθρωπος είναι ψυχή, είναι πνεύμα, γιατί τον έπλασε ο Θεός, αυτή είναι η αληθινή σύσταση του ανθρώπου, με τη λογική ψυχή παραμένει σταθερός κι βάζει χαλινάρι στην επιθυμία και στο συναίσθημα, ώστε να καταφέρει να ανέβει στον ουρανό».

Προ της απολύσεως ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο για το θεολογικό του κήρυγμα και που σήμερα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, υπογραμμίζοντας τη σοφία που τον διακρίνει και τα πολύτιμα χαρίσματά του, τα τάλαντα της διακονίας του λόγου του Θεού.

Κλείνοντας, προέτρεψε όλους όπως ψάλουν τον πολυχρονισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για την χθεσινή εορτή του, ευχόμενος έτη πολλά.

για όλες τις φωτογραφίες: Εδώ