Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΟ.

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε ένα αγγλικό βιβλίο αφιερωμένο στον σεβαστό Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Το βιβλίο τονίζει τη βαθιά σημασία του ιερού Λειψάνου του, το οποίο έχει προστατεύσει η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος ως πολύτιμο τεχνούργημα. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μετεγκατάσταση και παρουσία της στην Εύβοια.  

Το βιβλίο αυτό είναι η μεταπτυχιακή εργασία του κ. Χρυσόστομου, ο οποίος κατέχει τη θέση του Μητροπολίτη Χαλκίδος. Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2000 από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη, κατόπιν εισήγησης του αειμνήστου Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Α'. Από το 2014, η Αποστολική Διακονία ανέλαβε την ευθύνη για την έκδοσή του και συνεχίζει να το κάνει σε τακτική βάση. 

 Η αγγλική έκδοση υφίσταται εκτενή επεξεργασία. Περιέχει σημαντικές λεπτομέρειες για τη ζωή του Αγίου και το ιερό του τεχνούργημα. Επιπλέον, εξιστορεί το ταξίδι μεταφοράς του ιερού Λειψάνου από τη Μικρά Ασία στην Εύβοια, με αρκετές αφηγήσεις από άτομα που συνόδευαν τον Άγιο. Το κείμενο τεκμηριώνει την ιστορία των ιερών ναών του Αγίου Ιωάννη στη Μικρά Ασία και την Εύβοια, καθώς και την ιστορία των ιερών εικόνων, λειψάνων και νέων έργων εκκλησιαστικής τέχνης που βρέθηκαν στον Προσκυνηματικό Ναό. Επίσης καταγράφει τις παλιές και νέες ψαλμωδίες του Αγίου, μαζί με αυτές του Ιερού Προσκυνήματος.  

Υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη Μικρά Ασία και το Νέο Προκόπιο. 

Για την αγορά του βιβλίου οι ιδιώτες μπορούν να το βρουν στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος που βρίσκεται στην Αβάντων 32 – 341 32 Χαλκίς, με τηλέφωνο επικοινωνίας +302221079217. Εναλλακτικά, διατίθεται και στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, με τα τηλέφωνα επικοινωνίας +302227041209 και +302227041462. Επιπλέον, το βιβλίο βρίσκεται στο Βιβλιοπωλείο Αποστολική Διακονία στην Αθήνα, Δραγατσανίου 2, 105 59 Αθήνα, με τα τηλέφωνα επικοινωνίας +302103310977 και +302103228637.