Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Αργολίδα: Πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα).

 Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2024 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος, Μέρμπακα στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε εορταστικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος από τον γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεως Αργολίδας π. Πέτρο Αθανασόπουλο.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο εφημέριος του ναού ,π. Ιωάννης Μητροσύλης , ευχαρίστησε τους Ιερείς και τους πιστούς που παραβρέθηκαν στον εορταστικό εσπερινό.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνος ,παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.
Η Αγία Τριάδα παλαιά ονομασία Μέρμπακα, είναι χωριό και έδρα ομώνυμης τοπικής κοινότητας, της δημοτικής ενότητας Μιδέας, του δήμου Ναυπλιέων, της περιφερειακής ενότητας (τέως νομού) Αργολίδας, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης. 
Πριν το σχέδιο Καποδίστριας και το πρόγραμμα Καλλικράτης, ανήκε στην επαρχία Ναυπλίας του νομού Αργολίδος, στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.