Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Τα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ.κ.Εφραίμ.

Το Σάββατο 28η Ιανουαρίου 2023, για την μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου και τα Ονομαστήρια του Σεπτού Ποιμενάρχου μας στον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θ.Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ , με την λίαν τιμητική συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ.
Τον Θ.Λόγον εκήρυξε διδακτικά ο Άγιος Πειραιώς κάνοντας αναφορά στον Όσιο Εφραίμ και στα σύγχρονα προβλήματα που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα.
Με λογιότητα και από καρδιάς ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας τον οποίο χαρακτήρισε ως Ποιμένα με πολλά χαρίσματα.
Προ της απολύσεως τελέσθηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο για την συμπλήρωση 15 ετών από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Κυρού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.
Εν συνεχεία εκ μέρους του Ιερού Κλήρου τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε με εόρτιες ευχές ο Πανοσ Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ π.Νεκτάριος Δαρδανός.
Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και του Λαού της Νήσου τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Δήμαρχος Ύδρας κ.Γεώργιος Κουκουδάκης και προσέφερε δώρον.
Ομοίως ο κ.Δήμαρχος προσφώνησε και τον Σεβ.Πειραιώς και προσέφερε δώρον.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους ,εξαιρέτως δε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ.
Μετά το πέρας της Δισαρχιερατικής Θ.Λειτουργίας παρετέθη εόρτιο κέρασμα στους χώρους του Ι.Καθεδρικού Ναού τη μερίμνει του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ.π.Ακινδύνου Δαρδανού.
Την μεσημβρίαν ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα στις αρχές της Νήσου, στους Ιερείς και τους συνεργάτες του Μητροπολιτικού Γραφείου.
Εις Πολλά Έτη Δέσποτα!
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ