Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παρουσία της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλας Σδρόλια, των πολιτικών αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου.

Το ταξίδι στο αρχαίο θέατρο ξεκινά από τα πρώτα αυτοσχέδια θεάματα, τη γέννηση του αρχαίου δράματος στην Αθήνα, και φθάνει μέχρι και την αναβίωσή του σήμερα διανύοντας μια διαδρομή που συνδυάζει πληροφόρηση και ψυχαγωγία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας μέσα από την προβολή videο και διαδραστικών εφαρμογών.

Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, οικογένειες αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες, ενώ είναι κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε να είναι επισκέψιμη και από ΑμεΑ.

Η έκθεση εμπλουτίζεται από φωτογραφικό και εποπτικό υλικό σχετικά με τα δύο αρχαία θέατρα που σώζονται στην πόλη της Λάρισας, καθώς και από αρχαιολογικά ευρήματα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας που σχετίζονται με το αρχαίο δράμα.

Σημαντική είναι η συμβολή του Θεσσαλικού Θεάτρου στην έκθεση με την παραχώρηση θεατρικών κοστουμιών από εμβληματικές παραστάσεις τραγωδιών, με τις οποίες έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στη σύγχρονη παραστασιολογία του Αρχαίου Δράματος.

Η έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της Πράξης «Το θέατρο ως φορέας παιδείας και πολιτειακής αγωγής στην αρχαιότητα και σήμερα» για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με πρώτη παρουσίαση στην Αθήνα, στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.