Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Η εορτή των θαυμάτων της Παναγίας.

Η ανάμνηση του θαύματος της Παναγίας και η θεραπεία του παραλύτου στα Κύθηρα συγκεντρώνει τα πλήθη των πιστών  απανταχού της Ελλάδος ενώπιον της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, για να επικαλεσθούν την μεσιτεία Της υπέρ υγείας και σωτηρίας τους.

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Παλιούρι, του τέως Δήμου Μεταξάδων, οι πιστοί τιμούν κατ’ έθος την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα αλλά και μία ακόμα παλαιά εικόνα της Θεοτόκου, που βρέθηκε προ ετών, και την προσφωνούν Παλιουριώτισσα. Με την  ευκαιρία της εορτής, το Σάββατο 24 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ.,  ιερούργησε εκεί  ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος μίλησε και ευλόγησε τους άρτους.

Ο Σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι η εορτή των θαυμάτων της Παναγίας, των μικρών και των μεγάλων, στη ζωή μας. Σήμερα η θεραπεία του παραλύτου μας υπενθυμίζει δύο τινά: πρώτον ότι η θεραπεία του σώματος προϋποθέτει την υγεία της ψυχής, την μετάνοια και την συγχώρηση. Όπως ο Κύριος πριν θεραπεύσει τον παράλυτο της Καπερναούμ πρώτα συγχώρεσε τις αμαρτίες του έτσι και εμείς πριν να ζητήσουμε την παρέμβαση του Κυρίου και την μεσιτεία των αγίων Του χρειάζεται να μετανοήσουμε για να θεραπεύσει Αυτός την ασθένεια της ψυχής μας, που είναι η αμαρτία. Δεύτερον, το θαύμα προϋποθέτει την πίστη και την εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού. Δυστυχώς σήμερα αναζητούμε το θαύμα για να πιστεύσουμε…. Η Παναγία που τιμούμε σήμερα ας θεραπεύσει το σώμα μας και ας καθαρίζει την ψυχή μας για να δοξάζουμε το Πανάγιο Όνομα του Θεού, που ευδόκησε να έχουμε Μεσίτρια στον Ουρανό την Κυρία των Αγγέλων».

Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας π. Παύλο Κυριαζίδη για την σεμνή και ευσυνείδητη διακονία του στην ακριτική αλλά παραδοσιακή αυτή εκκλησιαστική μας κοινότητα.