Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Mε λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 25 και τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, η Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ειδικότερα, σε Ι. Ναούς της Βορείου Ευβοίας, οι οποίοι τιμώνται στο όνομά του.

 Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό του Μαντουδίου, την παραμονή χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρισόστομος,  πλαισιούμενος από πολλούς Κληρικούς, με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη.

 Μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα αναφερθείς στη θεολογική και διαχρονική διδασκαλία του Ευαγγελιστού αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, η οποία ελευθερώνει αληθινά όποιον επιλέξει να μαθητεύσει με πίστη και να εφαρμόσει με αγάπη το περιεχόμενο του Ευαγγελίου, των Καθολικών Επιστολών και της Αποκαλύψεως.

 Ακολούθησε λιτάνευση του ιερού εικονίσματος του αγίου Ιωάννου με έντονη και συγκινητική την παρουσία και την συμμετοχή νέων ανθρώπων, ως εκπροσώπων σχολικών μονάδων ή συλλόγων, είτε ως ιεροπαίδων, αλλά και κατά μεγάλες συντροφιές προσκυνητών.

 Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Καραγκούνης μαζί με μαθητές του, ο Ιεροψάλτης του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού κ. Ανδρέας Ματσούκας και προσελθόντες εκ των πέριξ Ενοριών καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες.

 Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία του χωριού Αγδίνες της Βορείου Ευβοίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία και πολλών Ιερέων της περιοχής, με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα και τον εξ Αγδινών καταγόμενο, εκ μητρός, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη-προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος.

 Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας ότι όσοι επιθυμούμε να πετάξουμε, σαν αετοί, στα θεολογικά ύψη που έφθασε και ο υιός της βροντής άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, θα το καταφέρουμε έχοντας ως πτέρυγές μας την πίστη και την αγάπη.