Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΚΙΑΔΑ ΤΡΙΤΑΙΑΣ.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Σκιαδά Τριταίας, τόπο καταγωγής του Οσίου Ιωακείμ του Νέου, Ηουμένου της Μονής των Νοτενών. Ανήμερα της εορτής, 26 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά "…Έχω πολλή χαρά που σήμερα τελώ με ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, την Θεία Λειτουργία στο χωριό ενός Αγίου, του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωακείμ του Νέου, Ηγουμένου της Μονής των Νοτενών.

Ο προστάτης του χωριού σας, Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος είναι ο Ευαγγελιστής της αγάπης. Όλο το Ευαγγέλιο το οποίο συνέγραψε ομιλεί για την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο και την αγάπη του Θεού προς τους αδελφούς. Η αγάπη είναι η βασίλισσα των αρετών και το κλειδί της πόρτας του Παραδείσου. Ας έχουμε λοιπόν αδελφοί μου αγάπη μεταξύ μας και ας αποδιώχνουμε πάθη, κακίες και μίση. "

Κλείνοντας μετέφερε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα τις άπειρες, εγκάρδιες, πατρικές ευχές του αγγέλου της τοπικής μας Εκκλησίας του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.