Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Η εορτή του Προστάτη της Δικαιοσύνης Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέσθηκετη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του πολιούχου της πόλεως των Αθηνών, Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, του και προστάτου του Δικαστικού Σώματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Σεπτή αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ και κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως των Ελληνικών Δικαστικών Ενώσεων, Ομοσπονδιών και Συλλόγων με αφορμή την 35η Επέτειο του Πανελληνίου Εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από τον πρωθιερέα του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό, τους εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας.

Στην εορτή παρέστησαν πρόεδροι και εκπρόσωποι των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Λειτουργών του Ν.Σ.Κ., της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος καθώς και πλήθος δικηγόρων.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας η Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων εφέτης κ. Μαργαρίτα Στενιώτη προσέφερε στον Σεβασμιώτατο ένα αναμνηστικό εγκόλπιο.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση στην αίθουσα της Γερουσίας της Παλαιάς Βουλής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

για όλες τις φωτογραφίες:  Εδώ